Uusimmat

Automation: The Car Company Tycoon Game -ennakko (PC)

14.04.2016 16:00 Matti Leinonen

AutomationTekijä: Camshaft Software
Julkaisija: Camshaft Software
Testattu: PC Windows 7 64-bit, i-7 4770k, Geforce GTX 770, 16 Gt muistia
Saatavilla: PC
Laitevaatimukset: PC Windows Vista tai uudempi, tuplaydinprosessori, 1 Gt muistia, 3 Gt levytilaa
Pelaajia: 1
Muuta: Ladattava early access -peli, hinta 27,99 euroa (Steam)
Pelin kotisivu: http://www.automationgame.com
Testaaja: Matti Leinonen

 

Detroit. Motor City. Monelle tulee mieleen Red Wings ja Datsyuk. Moni ajattelee kaupungin konkurssia. Mutta osa sitten uppoaa nostalgia-aaltoihin ja niihin hetkiin, kun käsissä oli Amigan syövereihin uppoava disketti ja vapaus rakentaa se oma T-Ford, jonka kaikki haluavat.

Nyt, vuosien jälkeen, on taas mahdollisuus rakentaa se oma auto. Jeremy Clarksonia lainaten;

How hard can it be?

Achtung, Motorschaden!

Astukaamme tuotantolinjan alkuun ja valitkaamme sopiva alusta. Vanha putkirunkokehikko saa tehdä tilaa nykyaikaiselle monokokille, jota käytetään muun muassa kilpa-autoissa. Jo pelkästään se tarkoittaa sitä, että autosta tulee nopea ja erinomainen ohjattava, oltiinpa sitten matkalla Disneylandiin tai kuljettamassa anoppia saattohoitoon. Kilpa-automaisuus tulee huokumaan luomuksestani joka hetki. Lisäämme siis prototyyppimallin nimeen sanan Racing.

Automation

Kori. On monta erilaista korivaihtoehtoa. Neliovista sedania, urheilullista coupea ja sitten se rumilus kauppakassikori, jollainen naapurin kassi-almalta löytyy ja jota ei ikinä saa pysäköityä omaan parkkiruutuun. Otamme siis SUV-korin, koska täytyy tilaa olla kavereillekin, jos nämä haluavat päästä nauttimaan loistavasta kyydistä. Jo pelkkä ulkomuoto huutaa ”Pois alta, Jaffat tulloo!”.

Nimi saa uutta muotoa, massiivinen ulkomuoto on kuin… hirviö. Olkoon autoni siis Monster Racing!

Istutamme korin alustan päälle ja muotoilemme koria hieman. Jotta kyydissäolijat pääsevät helposti autoon sisään ja ulos autosta, laajennamme oviaukkoja. Ovet avautuvat kuin tuhkasta nousseen Phoenix-linnun siivet.

Koska tehtaalla ei tässä vaiheessa ole omaa ajovaloumpiomuotoilijaa, lainaamme siis tuikkuja muualta. Pihalla seissyt pappamallinen, saksalaisen premium-merkin edustaja luovuttakoot umpionsa. Takavaloiksi laitamme hillityn kapeat umpiot, koska emme halua rikkoa automme upean perän muotoja. Pakoputkiston ulostuloiksi laitamme Pringles-purkin avulla muotoillut putket, jotta kaikki se pakokaasu, mitä voimakas moottori jauhaa, pääsee tilavasti ulos. Koska nykyaikana moni autotehdas joutuu säästämään automalleissa, jätämme sivuvilkut pois. Onneksi auton massiivinen ja uhkaava ulkonäkö näkyy kauas ja kehoittaa muita tielläliikkujia varovaisuuteen ja pysähtymään jotta Ison Pedon kuljettaja saa rauhassa lähteä risteyksistä.

Automation

Sitten alamme suunnitella auton sydäntä. Moottoria. Unohdamme heti pienet moottorit ja pellin alle piilotetaan rouhea ja uljas V8. Valitettavasti moottoritilavuudessa joudumme nipistämään, koska insinöörin mielestä 10-litrainen ei moottoritilaan mahdu. Tyytykäämme 7-litraiseen OHV-koneeseen.

Viimeiset säädöt. Haluamme repiä moottorista irti kaiken tehon. Puhelinlangalla harakat ovat tehneet tilaa valkopääkotkille, jotka ovat ison veden takaa saapuneet katsomaan testausvaihetta. Ihan kuin kotipuolessa vanhoina hyvinä aikoina, sanoo lintu toiselle ja tunteikas kyynel valuu maahan. Vai onko se sittenkin jotain muuta.

Iso Paha Peto herää eloon. Kahdeksan sylinteriä takovat lämmintä ja tasaista sinfoniaa. Auto valuu hitaasti ulos hallista, kohti dynamometriä. Perässä tuleva neuvonantaja pudistelee päätään negatiiviseen sävyyn., samalla kun katselee papereita.

Iso Läski istahtaa dynorullien päälle. Kohtalon hetki koittaa. Kaasu pohjaan.

Sulosinfoniat vaihtuvat helvetin porttien kutsuhuutoon. Ääni peittää kaiken muun alleen. Jos tulivuori purkautuisi vieressä, sitä ei huomaisi kukaan.

Dyno piirtää tasaista ja kohoavaa viivaa. Musta Monsteri jauhaa rullia raivolla ja viiva nousee ja nousee. Pian Iso Paha on antanut kaikkensa.

Ruudun lukemat saavat hymyn huulille. 605Nm ja 361.4kW.

Automation

Ainoat ilonpilaajat ovat neuvonantaja ja pihalla huutava saksalaisen auton omistaja, joka miettii kuka on kääntänyt hänen ajovalonsa.

Valmistuskulut 72 600 dollaria, vuosittaiset huoltokulut 1080 dollaria ja kulutus 25L/100km ovat neuvonantajan mielestä ikäviä lukemia.

Mutta me olemme tehneet taideteoksen joka on hintansa arvoinen. Köyhät kyykkyyn tai pankkiin hakemaan lainaa.

Se, miten Iso Paha Läski Monster Racing käy kaupaksi, selviää kun saamme automyyntiosastomme pyörimään.

 

Lisää aiheesta

Big Pharma (Linux, Mac, PC)

Car Mechanic Simulator 2015 (Mac, PC)

Cityconomy: Service For Your City (PC)

DiRT Rally nappaa kevyesti rallipelien kuninkuuden (PC)

Extra Life: Sebastien Loeb Rally EVOn julkaisujuhlissa

Kerbal Space Program (PC, Mac, Linux)

Steamworld Heist on kuin 2D-XCOM (3DS)

Trackmania Turbo ajattaa hauskasti ja hullusti (PC, PS4, Xbox One)

World of Warships on loistava sotapeli (PC)