Uusimmat

Baldur’s Gate: Dark Alliance II (Xbox)

03.03.2004 00:00 Muropaketin toimitus

Baldur’s Gate on täällä taas. PC:llä suositun pelisarjan konsoli-variaatio ilmestyi reilu vuosi sitten. Pelaajat ottivat Diablon tyylisen Baldur’s Gate: Dark Alliancen omakseen pienistä puutteista huolimatta. Xboxille ja PS2:lle julkaistu jatko-osa ei petä.

Dark Alliance 2 on hahmonkehitystä ja hirviöiden lahtaamista. Pelin motto on yksinkertainen: vihollislaumoja toisensa perään, tapa tai tule tapetuksi. Kokemuspisteitä saa aluksi nopeasti, mutta loppua kohti tahti hidastuu. Loppupuolella peli hieman tylsistyy, koska kaupungista loppuu tekeminen. Ykkösen ystävät ovat kuitenkin kuin kotonaan. Grafiikka on kokenut pieniä teknisiä muutoksia, mutta suurin osa alueista on miellyttävän näköisiä.

Kaksinpeli on Dark Alliance 2:n suola. Monimuotoisten vihollisten mättäminen on tuplasti hauskempaa kaverin kanssa, ja pelin läpäisyyn vaadittava parikymmentä tuntia vierähtää nopeasti. Nelinpeliä ei valitettavasti ole, mutta uudistuksia on sentään tehty. Kaksinpelissä pelaajien rahat ovat yhteiset ja muutamat loitsut vaikuttavat molempiin pelaajiin. Kätevä on myös loitsimista nopeuttava liipasinvalikko, johon saa neljä vapaavalintaista loitsua. Toinen suuri uudistus on kaupan yhteydessä oleva työpaja, jossa voi takoa taika-esineitä, kuten voimaa lisääviä amuletteja tai supertehokkaita aseita.

Kaikki viisi hahmoa ovat erilaisia, ja jokaisella on yksi ikioma tehtävä. Esimerkiksi muistinsa menettänyt Necromancer joutuu selvittämään omaa menneisyyttään. Kaikilla hahmoilla on muutama yhteinen perustaito ja monia erikoistaitoja. Ykköseen verrattuna taitoja on kaksinkertainen määrä, joten kokemuspisteitä voi käyttää yli kolmeenkymmeneen, enemmän tai vähemmän hyödylliseen vaihtoehtoon.

Baldur’s Gate: Dark Alliance 2 on onnistunut jatko-osa ja ehdottomasti paras konsoleille tähän mennessä julkaistu hack’n’slash-peli. Monia osa-alueita on parannettu ykkösosaan verrattuna, joten Dark Alliance II:sta on helppo suositella alkuperäisestä pitäneille ja muille yksinkertaisen toimintaviihteen ystäville.

Joel Kinnunen