Uusimmat

Battlestar Galactica (PS2)

10.03.2004 00:00 Muropaketin toimitus

Lisenssipeliksi englantilaisen Warthogin kehittämä Battlestar Galactica on yllättävän toimiva avaruusräiskintä. Se perustuu löysästi 70-luvun lopulla mainetta niittäneeseen samannimiseen tieteissarjaan. Televisiosarjaa edeltävään aikaan sijoittuvassa juonessa hävittäjäpilotti Adama on juuri aloittanut komennuksensa tähtilaiva Galacticalla. Sankari joutuu kylmiltään tositoimiin, kun alus joutuu vihamielisten cylonien väijytykseen.

Avaruushävittäjän lentäminen ei eroa suuresti konsolin vastaavista peleistä ja siihen onkin helppo tottua. Aluksen erikoisliikkeitä ovat väistökiepsahdus ja vaikea täyskäännös, jolla takaa hyökkäävät vastustajat voi yllättää. Taisteluvarustus on pelin kaikissa aluksissa pääpiirteissään sama. Nokkela keksintö ovat säädettävät ohjukset, joiden nopeutta, ketteryyttä tai tuhovoimaa voi kasvattaa muiden ominaisuuksien kustannuksella.

Aluksen kaikkia energiaa syöviä ominaisuuksia rajoittaa hitaasti palautuva energiapalkki. Turbovauhdilla lentäminen ja ohjusten sarjatulena ampuminen loppuu lyhyeen, koska virtaa ei riitä tuhlattavaksi. Suojakilvet korjautuvat ylijäämävoiman avulla, joten taistelusta on pakko vetäytyä ajoittain niin sanotusti lataamaan akkuja.

Kieron pelisuunnittelun ensimmäinen ongelma ovat pitkät tehtävät. Ilman etenemisen tallentavia checkpointeja tai uusintayrityksiä pelaamisesta on vaikea nauttia, sillä yhdessä tehtävässä on usein kahden tai kolmen verran tavoitteita. Varsinkin suojelutehtävien harvinaisen läpinäkyvä vaikeuttaminen ärsyttää. Toistuva kiusa on aluksen tietokone, joka valitsee lähes aina väärät viholliset väärissä tilanteissa.

Galactican toteutus ei yllätä, mutta luo hyvää tunnelmaa varsinkin kohtalaisella äänimaailmalla. Samaan aikaan ilmestyneen Xbox- käännöksen grafiikka on parempaa ja siihen versioiden erot loppuvat. Jos toimivan pelisysteemin ympärille olisi rakennettu jännittävämpi peli, Galactica olisi ollut hyvä avaruusräiskintä. Turhauttavissa suunnitteluvirheissä on yksinkertaisesti liikaa siedettävää, jotta paketin hyvistä puolista voisi nauttia.