Uusimmat

Book of Unwritten Tales 2 (PS4, Xbox One)

08.01.2016 17:34 Matti Leinonen

bookofunwrittentales2_arv_konsoli_0kansiTekijä: King Art Games
Julkaisija: Nordic Games
Testattu: PlayStation 4
Saatavilla: Linux, Mac, PC, PlayStation 4, Xbox One
Laitevaatimukset: PC Windows XP tai uudempi, tuplaydinsuoritin, 2 Gt muistia, 16 Gt levytilaa
Pelaajia: 1
Muuta: Fyysinen ja ladattava peli, hinta PlayStation Storessa 29,95 euroa
Pelin kotisivu: http://www.kingart-games.de/bout2/en/
Arvostelija: Matti Leinonen

bookofunwrittentales2_arv_konsoli_04

 

Wanhan liiton seikkailupelit, joissa kerätään kaikki mahdollinen, puzzleillaan pitkiä aikoja samassa kohdassa ja puhutaan kaikille hahmoille, ovat yleensä olleet PC-pelaajien herkkua.

Toveri Leinonen arvostelikin Tales 2:n PC-version joitama kuukausi sitten, ja nyt tuotos on eksynyt myös konsolimaailmaan.

Valtakunnassa on asiat melkein hyvin. Kiltti prinsessa angstaa tiukkaa äitimuoriaan vastaan ja lemmikkilintukin on yks kusipää. Kirsikkana kakun päällä joku on livauttanut pullan prinsessan uuniin. Toisaalla sitten näemme kääpiöherran, jossa naapurin sokea Reetta-muori näkee potentiaalia tulla suureksi maagiksi. Ja sitten on wannabe-piraatti, aisaparinaan Sesam Streetin castingista pihalle jäänyt otus, joka puhuu selkeämmin kuin housuihinsa tarpeensa tehnyt puistokemisti. Ja joku kermapersekakara sai käsiinsä taikasauvan. Näistä aineksista rakentuu Tarina, jota kukaan ei kirjoita.

bookofunwrittentales2_arv_konsoli_01

bookofunwrittentales2_arv_konsoli_04

Tukka putkella ja trollinräkä poskella

Sukunimikaima PC-version jutussa kertoi, että peli on läpäistävissä yhdellä kädellä. Ikävä kyllä, Pleikkarin ohjain vaatii sen kaksi kättä. Ensituntuma olikin ankea. Ohjaanko tarinan päähenkilöä vai verensyöksyistä kärsivää puujalkaista piraattia? Ohjaimen vasemmalla tatilla ohjataan henkilöä, oikea tatti kääntää hahmon päätä haluttuun suuntaa. Tämä aiheutti useamman kerran Hannujortikka-huutoja ”ota tuosta kymppi ja osta lasit perkele”, kun hahmo rupeaa sen viidennen kerran tutkimaan samaa kynttilänjalkaa kun pitäisi ihan vieressä olevasta ovesta kulkea. Useamman tunnin jälkeen kontrolleihin sai paremmin tuntumaa, mutta aika ajoin näitä virhepainalluksia tuli jokunen.

Puzzlet ovat haastavuustason kummastakin päästä. Osa pulmista on itsestäänselvyyksiä, osassa sitten ei kerrota edes yhtään vihjettä miten päästä tarinassa eteenpäin, vaan oletetaan pelaajan kiertävän joka kolon ja tutkivan jokaista paikkaa tarpeeksi monta kertaa. Tämä aiheuttikin hieman ärsyyntymistä, kun tunnin ajan pohtii ratkaisua ja joko netistä selvittämällä tai vahingossa huomaat että et tutkinut katosta roikkunutta köyttä tarpeeksi useasti. Myös hahmojenvaihtoa on hyödynnetty pulmissa. Yksi vääntää kahvasta ja toinen menee ovesta sisään. Näin se yhteistyö toimii.

The Book of Unwritten Tales 2_20151001002212

The Book of Unwritten Tales 2_20150911025339

Pelattavuus on kontrolleista huolimatta ihan ok. Dialogi on mukavaa kuunneltavaa ja sopii graafiseen ilmeeseen kuin teräskärkisen potku ohimoon. Vaikka maisemat vaihtuvat vehreästä linnan takapihasta homeiseen koulun kellariin, miellyttää näky silmiä mukavasti. Hahmojen välistä juttelua kuuntelee myös mielellään, suurimmaksi osaksi hyvän huumorin takia. Vitsiä heitetään niin hahmojen aiemmista baarireissuista, kuin muista peleistä tai jostain oikean maailman tapahtumista.

Book of Unwritten Tales 2 sai Pekalta hyvän arvosanan PC:llä. Konsolikäännös ei paljoa herrarotu-versiosta kalpene, mutta tympeähkö ohjaus on hienoinen miinus. 29,95 eurolla saa laadukasta, ja runsaasti pelattavaa sisältävää seikkailua. Jos PS4 makoilee työttömänä ja seikkailut kiinnostaa, on aika pistää konsoli töihin.

 

bookofunwrittentales2_arv_konsoli_05

 

Lisää aiheesta

Book of Unwritten Tales (PC)

Book of Unwritten Tales 2 (Linux, Mac, PC)

Book of Unwritten Tales: Critter Chronicles (PC)