Uusimmat

Breed (PC)

16.04.2004 00:00 Mikko Matilainen

PC:n räiskintäpelivalikoima kasvaa jatkuvasti. Yksi viimeisimmistä tulokkaista on nyt arvostelussa oleva Breed, joka muistuttaa paljon Xboxin Haloa. Pelien yhtäläisyydet löytyvät mm. tarinasta, pelimekaniikasta ja kenttien varsille ripotelluista ajoneuvoista. Valitettavasti Breed ei kuitenkaan yllä Halon tasolle, vaan jää keskinkertaiseksi PC-räiskinnäksi.

Pelin tarina sijoittuu tulevaisuuteen, jossa Breed-muukalaisrotu on hyökännyt maapallolle. Pelaajan tehtävänä on pistää nämä valloittajat ahtaalle muutaman hengen erikoisjoukon voimin. Tarjolla on siis tiimipohjaista toimintaa, jossa pelaaja voi vaihtaa hahmoaan koska tahansa. Hahmojen välillä ei ole muita eroja kuin aseistus.

Tekoäly on tällaisessa pelissä tärkeää. Breedin tekijät eivät kuitenkaan ole kiinnittäneet tähän osa-alueeseen tarpeeksi huomiota. Tekoälysotilaat osaavat toki ampua, mutta pelaaja saa seurata tarkoin missä omat sotatoverit liikkuvat. Nämä kun ovat hyvin taitavia jäämään jumiin tai tipahtamaan jyrkänteeltä alas ihan vaan omaa typeryyttään. Samat ongelmat pätevät myös vastapuolen edustajiin.

Pelin vahvuuksia ovat ajoneuvot ja isot vihollismassat, joita vastaan taisteleminen on kieltämättä varsin mukavaa. Sääli vain, että viholliset ovat persoonattomia ja muutenkin pelin tunnelman kanssa on vähän niin ja näin, sillä äänimaailma on heikkoa ja grafiikka hivenen vanhahtavaa. Ajoneuvoilla on kuitenkin mukava pistellä menemään. Pelissä päästäänkin kaahailemaan maalla, ilmassa ja jopa avaruudessa.

Breedissä on moni asia vinksallaan. Teknisesti se ei ole erityisen laadukas ja siitä puuttuu sellainen oma persoonallinen ote, joka nostaisi sen esiin räiskintäpelien joukosta. Myös viimeistely tuntuu jääneen vähiin ja siksi vain kuusi pistettä.