Uusimmat

Bruce Lee – Return of the Legend (GBA)

12.05.2003 00:00 Mikko Matilainen

Hän on yksi elokuvahistorian kuuluisimpia toimintasankareita ja kovan koulun käynyt taistelulajien ekspertti. Hänen kuuluisa tuuman iskunsa pystyi tyrmäämään kenet tahansa ja hänen potkujaan on kuvattu koviksi kuin moukarin iskut. Tämä mies toi japanilaiset elokuvat Hollywoodiin ja koko maailman tietoisuuteen. Hän loi aivan uuden taistelulajin ja koulutti monia muiden taistelulajien mestareita. Hän on Bruce Lee, legenda, joka on palannut.

Bruce Lee – Return of the Legend jatkaa Bruce Leelle omistettujen pelien sarjaa, jotka aiemmin eivät ole olleet niin loistavia. Vivendi Universal on kuitenkin palkannut tämän pelin kimppuun poikkeuksellisen vahvan taustaryhmän. Vicarious Visions on varmastikin yksi arvostetuimmista GBA-pelitaloista, onhan yhtiö aiemmin tehnyt mm. Tony Hawkin GBA-käännöksiä ja laadukkaan Spider Man -tasohyppelyn. Vicarious Visionsin kädenjälki näkyy myös tässä pelissä, sillä Return of the Legend on taidolla toteutettu toimintatasohyppely, jossa pelaaja ohjastaa – ketäpä muuta kuin itse legendaa.

Pelin tarina kertoo Bruce Leen esittämästä taistelulajien opiskelija Hai Fengistä, jonka mestari murhataan. Pelaajan tehtäväksi jää siis murhan kosto. Vaikka suurin osa pelistä onkin mäiskintää, on mukaan ahdettu myös jonkin verran hiiviskelyosuuksia ja mahdollisuus piiloutua ennalta määrättyihin paikkoihin. Pahimmillaan yksikin sankarimme huomannut vihollinen saattaa aiheuttaa game overin. Normaali kuvakulma on sijoitettu varsin lähelle sankaria, mikä aiheuttaisi pahoja ongelmia edessä olevien vihollisten paikantamisessa, mutta onneksi näissä hiiviskelypaikoissa kameraa hilataan hieman taaksepäin, jolloin näkökenttä laajenee ja edessä oleviin haasteisiin pystyy valmistautumaan paremmin.

Tappelut ovat yllättävän monipuolisia, ainakin verrattuna viime aikojen toiseen tappelupeliin, Daredeviliin. Normaalien lyöntien ja potkujen lisäksi pelaaja pystyy tekemään erilaisia komboja, hyppypotkuja, potkaisemaan molempiin suuntiin yhtä aikaa ja käyttämään vihollisten pudottamia aseita. Brucen liikevalikoimasta löytyy myös mahdollisuus hypätä normaalia korkeammalle, ponnistamalla lisää vauhtia lähellä olevasta seinästä. Tekoäly tarjoaa jonkin verran vastusta varsinkin, kun pelaaja joutuu kohtaamaan useampia vihollisia samaan aikaan. Tietenkin mukana on myös välipomoja, jotka tekevät ja kestävät normaalia enemmän vahinkoa. Mitenkään mahdottomia nämä välipomot eivät kuitenkaan ole.

Kokonaisuutena peli on kuitenkin vähän turhan helppo. Taistelut ovat pääasiassa läpihuutojuttuja, ja jotain pelin vaikeustasosta kertonee sekin, että edes minä en onnistunut kuolemaan pelissä kuin kerran tiputtuani äkkikuoleman aiheuttaneeseen rotkoon. Tasohyppelyosuudetkaan eivät siis tuota liiemmin vaikeuksia. Teknisesti Bruce Lee – Return of the Legend on hyvää keskitasoa. Grafiikka on ihan ok ja animaatiot peräti hyviä. Äänimaailma tuntuu jotenkin mitäänsanomattomalta, mutta eipä se myöskään häiritse. Tällaisissa tilanteissa vakiintunut arvosana on ”ihan hyvä”. Sellainen tämä peli on.

Muropaketin uusimmat