Uusimmat

Buzz Lightyear of Star Command (DC)

23.04.2001 23:30 Muropaketin toimitus

Toy Story lienee lähes kaikille tuttu Disneyn ja Pixarin yhteistyössä tekemä animaatioelokuva. Aiheesta on sittemmin tullut jatko-osa ja televisioesitykseen suunnattu piirrossarja. Toy Story -aiheisia pelejä on myös tiedossa useampiakin lähiaikoina ja tällä kertaa tarkastelemme niistä Buzz Lightyear of Star Command -nimistä Dreamcastin peliä.

Kuluneen idean kuluttamista

Buzz Lightyear on kirkasotsainen sankarimme, avaruuspoliisi vailla vertaa. Piirrossarjan juonta seurailevassa pelissä on jälleen pahamaineinen Zurg ilkeine kätyreineen valloittamassa galaksia. Kupolipäisen poliisimme tehtävänä on näin ollen luonnollisesti eliminoida moinen toiminta heti alkuunsa. Matkalta löytyy apuvälineitä ja auttavia käsiä tehtävän suorittamiseen. Paketissa on siis kaikki, mitä 3D-tasohyppelystä pitääkin löytyä, tosin tässä kohdassa usein toivoo löytävänsä jotain uuttakin. Buzz Lightyearista sitä uutta ei löydy. Idea, joka on käytetty miljoonaan kertaan on puettu uusiin vaatteisiin ja lätkäisty uuteen ympäristöön.

Sarjakuvan keinoin

Animaatiosarjan tyylinen graafinen puoli näyttää jostain syystä hieman keskeneräiseltä. Varsinkin viholliset ovat jotenkin elottoman näköisiä polygonikasoja. Ainoastaan välianimaatioissa hahmoilla on jonkinnäköistä omaa ilmettä, mutta sekään ei pelasta. Välianimaatiot kun ovat varsin lyhyitä ja tuntuvat välillä jopa loppuvan kesken lauseen. Tämän lisäksi animaatioilla ei oikeastaan ole mitään merkitystä pelin kannalta.

Kontrolli ja sen puute

Juuri niin, jälleen pääsemme arvostelemaan iki-ihanaa kameraa, joka ei tässäkään pelissä toimi kunnolla. Kolmannen persoonan kuvakulma tökkii pahasti, eikä pelissä oikein missään vaiheessa tunnu näkevän siihen suuntaan mihin pitäisi. Hommaa vaikeuttaa vielä entisestään vaikean oloiset kontrollit. Vihollisiin ei tahdo osua millään. Kun kehiin heitetään vielä ärsyttävä aikaraja, jota ei pääse säätämään tai poistamaan, on kasassa varsin tuskastuttava pelikokemus. Yhtäkään kenttää ei varmasti pääse läpi ensimmäisellä yrittämällä, oli vaikeustaso sitten mikä hyvänsä. Buzz jää jumiin kaiken maailman kiviin ja aitoihin, eikä miestä saa uudelleen nopeasti liikkeelle vaikka yrittäisi käyttää Voimaa. Jotenkin tämmöinen kaveri ei osaa vakuuttaa ainakaan minua kyvyistään galaktisena poliisina. Kiireellä kasaan keitettyyn peliin on siis mitä ilmeisimmin jouduttu ottamaan halpa stuntmies aidon Buzz Lightyearin sijaan.

Yhteenvetona lyhyesti voitaisiin sanoa, että Buzz Lightyear ei jaksa kovin pitkään viihdyttää. Sääli sinänsä, sillä pelissä olisi potentiaalia, mikäli se oltaisiin jaksettu tehdä valmiiksi asti.

 

Kehittäjä: Traveller’s Tales
Julkaisija: Activision
Maahantuoja: Egmont Interactive