Call of Duty: Modern Warfare 2 (PC)

23.11.2009 17:30 | Juho Anttila

Harva tuotos on puhuttanut pelaavaa kansaa yhtä ahkeraan kuin Call of Duty -sarjan uusin osa. Pelin kehittänyt Infinity Ward lisäsi vielä bensaa liekkeihin näyttämällä kattavasta verkkopelistä haaveilleille PC-pelaajille rumasti keskisormea.

Karsittu pelaajamäärä ja dedikoitujen servereiden puute sai monet nettisoturit lokeroimaan MW2:n vähintään vuosikymmenen flopiksi. Mutta johtuuko itku faktoista vai katkeruudesta?

Jos Modern Warfare 2 ei tähän mennessä ole vielä tuttu, kannattaa ensi töikseen tutustua Miikka Lehtosen laajaan arvosteluun. Kuten tuonnempana tulemme huomaamaan, Miikan konsoliversiota käsittelevä teksti kuvaa sangen osuvasti myös uusimman Call of Duty:n PC-versiota.

Arvostelun voi lukea täältä: Call of Duty: Modern Warfare 2 (PS3, Xbox 360)

Aivot narikkaan

Moni alunperin konsoleille kehitetty räiskintä kompastelee ohjaustuntumaan, kun padia varten viritelty ohjaus ei toimikaan hiirellä ja näppäimistöllä. Modern Warfare 2 välttää tämän ansan ilahduttavan hyvin. Konsoliversiossa nähty snap to -tähtäysapu on jätetty pois. Tilalla on napakka ja asianmukaisesti toteutettu hiiriohjaus.

Myös liikkuminen on intuitiivista ja sujuvaa. Ainoastaan kulmien taakse kurkkimisen puuttuminen kielii pelin konsolipohjasta. Ominaisuutta olisi rehellisesti sanottuna välillä kaivannut, mutta ilmankin pärjää alkujärkytyksen jälkeen.

Tekninen toteutus on ensiluokkaista. Ruudunpäivitys ei testilaitteistolla pudonnut alle 40 fps:n lukeman edes tiukimmissakaan taistelutilanteissa, vaikka grafiikka-asetukset oli väännetty ronskisti kaakkoon. Ainoa napinan aihe oli ilmeisesti muistinhallintaan liittyvä bugi, joka kaatoi pelin viimeisen tehtävän aikana. Ongelma poistui pienentämällä tekstuurien tarkkuutta väliaikaisesti, mutta toivon mukaan se tullaan myös korjaamaan päivityksen muodossa.

Pelin yksinpelikampanja on kerännyt kritiikkiä lyhyen kestonsa ja uskottavuuden rajoja koettelevien juonenkäänteidensä vuoksi. Kun heittää aivot reilusti narikkaan ja antautuu vuoristoradan vietäväksi, viihtyy tarinan parissa hyvin. Vakavaa sotadraamaa odottavilla voi sen sijaan mennä urheilujuoma väärään kurkkuun hurjimpien juonenkäänteiden kohdalla.

Tarinan kesto on myös selvästi tyylivalinta. Kokemuksesta on viilattu pois kaikenlainen toisto ja tyhjäkäynti. Lopputuloksena on tuhottoman viihdyttävä, suorastaan hengästyttävä kokoelma toinen toistaan hurjempia tilanteita. Lyhythän se tarina silti on, jos lähdetään laskemaan euroja pelituntia kohden. Siksi moninpeliin kohdistuukin kosolti odotuksia.

Tulitikkuja tekemässä

Kuten alussa mainitsin, verkkopeli on herättänyt suorastaan valtavan määrän kohua, itkua ja jopa boikottiuhkauksia. Kyllähän se kiukuttaa vietävästi, kun odotetusta pelistä puuttuu tukku ominaisuuksia, joita PC-pelaajat ovat tottuneet pitämään itsestään selvinä tämänkaltaisissa räiskinnöissä.

Aiemmasta lähes puolittuneet pelaajamäärät ja dedikoitujen servereiden puute sattuvat nimenomaan yhteisöllistä pelaamista harjoittaviin verkkosotureihin. On pakko myöntää, että itseänikin harmittaa, ettei Modern Warfare 2:sta pääse pelaamaan esimerkiksi laneilla tai tutulla, hyväksi koetulla serverillä.

Infinity Wardin ilmeisesti bisnessyistä tekemä päätös asettaa PC-käännöksen samalle viivalle konsoliversioiden kanssa. Jäljelle jää moninpeli, joka on käytännössä identtinen Xbox 360:lla ja PlayStation 3:lla nähdyn kanssa.

Ratkaisun aiheuttama pettymys purkautuu monella koko teoksen tuomitsemisena manalan alimpiin syövereihin, usein jopa peliä itse kokeilematta. Samalla on päässyt kuitenkin unohtumaan, että Modern Warfare 2:n moninpeli on nykyisessä, monien PC-pelaajien odotuksiin verrattuna riisutussakin muodossaan julmetun lystiä puuhaa.

Ennakkomanailujen perusteella matchmakingiin perustuvan nettipelin piti olla lagista, katkeilevaa ja huijareiden kansoittamaa, vältä-peukalon arvoista kärsimystä. Olikin yllättävää ja ilahduttavaa huomata todellisuuden olevan jotain aivan muuta.

Vietin itse valtaosan testisessioista 18 hengen matseissa. Tästä huolimatta pelätty verkkoviive pysyi kurissa kiitettävän hyvin paria satunnaista yskähdystä lukuun ottamatta. Selvästi havaittavia huijareita ei näkynyt enkä edes saanut koneelleni hurjimpien verkkohuhujen lupailemaa virustartuntaa.

Pelaaminen onkin myös PC:llä aivan yhtä hauskaa ja addiktoivaa kuin mitä Mestari Lehtosen arvostelu tietää kertoa konsoliversiosta. Matseissa tapahtuu koko ajan, ja erilaista kerättävää ja saavutettavaa löytyy hurjat määrät. Toisaalta ryhmänmuodostukseen näyttää pätevän myös sama kritiikki: vaikka porukat syntyvätkin kiitettävän vauhdikkaasti, tuli aloittelijalla välillä aika orpo olo vastustajien kokemustason huidellessa viidenkymmenen paremmalla puolella.

Modern Warfare 2:n PC-versio osoittautui rutkasti mainettaan paremmaksi tuotokseksi. Se on tekniseltä toteutukseltaan ja toimivuudeltaan aivan yhtä hyvä, omissa silmissäni hiiriohjauksen vuoksi jopa parempi, kuin aiemmin erinomaisiksi todetut konsoliversiot.

PC-räiskinnöille tyypillisten ominaisuuksien puuttuminen tarkoittaa kuitenkin sitä, että peli ei enää palvele samaa kohderyhmää kuin aiemmin. Ne pelaajat, joille dedikoidut serverit ja lanikelpoisuus ovat avainkysymyksiä, on pudotettu tylysti rannalle. Tämä herättää kyseisiä ominaisuuksia odottaneissa rutkasti ansaittua harmistusta ja pudottaa PC-versiolta Suositus-peukun. Muiden ei kannata pelästyä pelin tylyä mainetta, sillä Call of Duty: Modern Warfare 2 on myös PC:llä nautittuna yksi vuoden parhaista peleistä.

Lue konsoliversion arvostelu: Call of Duty: Modern Warfare 2 (PS3, Xbox 360)

 

Tekijä: Infinity Ward
Julkaisija: Activision
Testattu: PC Windows Vista, Phenom 9850+, 4 Gt muistia, Radeon HD4870 X2
Saatavilla: PC, PlayStation 3, Xbox 360
Laitevaatimukset: Windows XP tai Vista, AMD 64 3200+ tai Pentium 4 3,0 Ghz prosessori, 512 Mt muistia XP:llä, 1 Gt muistia Vistalla, GeForce 6600 256Mt, ATI Radeon X1600XT tai parempi näytönohjain, 16 Gt kovalevytilaa, DirectX 9.0c
Pelaajia: 1-18
Pelin kotisivu: http://www.modernwarfare2.com
Juho Anttila

 

 

Lisää aiheesta

Call of Duty: Modern Warfare 2 (PS3, Xbox 360)

Lue myös

Assassin’s Creed II (PS3, Xbox 360)

Borderlands (PC, PS3, Xbox 360)

Dragon Age: Origins (PC, PS3, Xbox 360)

NHL 2K10 (PS2, PS3, Xbox 360, Wii)

Operation Flashpoint: Dragon Rising (PC, PS3, Xbox 360)

Professor Layton and Pandora’s Box (DS)

 

Keskustelu

tää pelihän on pc versiona ainakin nettipelinä yhtä pugia täynnä serverit lagaa ja koodeja käytellään paljon pitkä matka vielä edessä edellisen version ns omat serverit sai koodareista puhdistettua mut tässä uudessa ei voi tehdä yhtään mitään iso pettymys tämä moninpeli en suosittele ostamaan netti pelin toivossa ennemmin ostaisi vaikka edeltäjän

Asiallinen arvostelu, ei kuulostanut siltä että IW olisi iskenyt tukun tuohta käteen ja käskenyt kirjoittamaan plussaa.

Pakko tulla mukaan kinastelemaan pelistä, kun se on vaan niin pirun hauskaa :)

Peli sinällään, PC ja konsoliversiot, ovat sekä yksinpelin että moninpelin kannalta loistavia. Ei näkynyt pätkimistä, ei haxereita paria bottaajaa enempää (lv53 atm), eikä lobbyssakaan joutunut odottelemaan turhan kauaa, kellonajasta vähän riippuen tosin.
Mutta tottahan se on mitä jotkut puhuvat, itsellä ainakin hieman häiritsee kun ei voi pelata klaani-matseja, koska se olisi todella hauskaa kun on näin hyvä peli kyseessä. Ja tietenkin dedi-servereihin tottuneelle tuo matchmaking on hieman omituinen, kömpelö ja typerä, mutta kyllähän siihen tottuu, ja niinkuin joku jo sanoikin niin ihme-ohjelma Steamin kauttaa onnistuu kavereiden kanssa pelailu ongelmitta.

18. ”Jokin on pielessä jos PC:n FPS-SHOOTER-pelistä pitää erikseen mainita että pelissä on hiiriohjaus…” Totta. Oma ostosuunnitelma kaatui rajoitettuun pelaajamäärään ja ehkä vielä enemmän kurkkaamisen puuttumiseen.

Te jotka puhutte kasuaalipelaamisesti mitä se meinaa? Miten se eroaa normaalista pelaamisesta? Sillon kun pelataan niin pelataan ja kun ei pelata ei pelata. Onko se niin vaikeaa. Jos klaanituki kiinnostaa, siirtykää counter-strike ja MW1 puoleen mistä ne löytyvät ja antakaa ”kasuaalipelaajien” pelata tätä teosta rauhassa. End of story.

Yksinpeli hyvä. MP myös hyvä (vaikkei niin hyvä kuin cod4). Eniten häiritsi pelaajien vähyys, otteluiden lyhyys ja takkuilu. Yhtäkään cheatteriä en kyllä ole nähnyt.

Harmi todellakin tuo verkkopeli ominaisuus. Ostin pelin, mutta se pölyttyy nyt pöydällä kun ei se ole todellakaan niin hyvä kuin edeltäjänsä, modern warfare 1. Ei ole ikinä call of dutyn historiassa käynyt kohdallani vielä niin että codi pölyttyy pöydällä! Jos jotain hyvää voisin sanoa niin yksinpeli oli todella jees mättöö, eihän tässäkään arvostelussa oikeastaan muusta voidakkaan kertoa kuin yksinpelistä. Verkkopelistä ei paljon hehkutettavaa ole… toivottavasti tulee vielä myöhemmin päivitys tällekkin että saisi dedicoidut servut, taitaa muuten myydä jokusen prosentin huonommin seuraavat Infinity Wardin tuotokset PC pelaajien kohdalla. Tämä oli kyllä todella törkeä temppu.

62. Tähän voisi ottaa vielä karkean rinnastuksen. Mitäs, jos WoWissa ei olisi pelin sisäisiä kiltatoiminnallisuuksia lainkaan? Ei valmista kiltachattia, ei jäsenlistaa, kiltapankkia tai muita vastaavia ominaisuuksia. Kyllähän kiltoja silti olisi, voivathan pelaajat mennä samaan ryhmään ja perustaa oman chatkanavansa, mutta olisihan se silti rajoittunutta ja tympeätä. Vakavamman klaanitoiminnan ja yhteisöllisen pelaamisen kannalta MW2:n PC-puutteissa puhutaan melko pitkälti saman suuruusluokan puutteista.

62. Pelaminen LAN:issa ei ole mahdollista ilman, että jokainen pelaaja pystyy kirjautumaan IWNet-servereille. Ottaen huomioon sen tosiseikan, että lan-tapahtumissa yhteydet ulkomaailmaan ovat usein rajoitettuja tai niitä ei ole lainkaan, tämä nettiyhteysvaatimus tekee MW2:sta lähes käyttökelvottoman normaalissa LAN-käytössä. Mitä taas samaan partyyn menemiseen tulee, totta kai se onnistuu ja onhan peli pullollaan klaaneja, mutta jos verrataan ihan kylmästi dedikoitujen servereiden tarjoamia säätömahdollisuuksia ja toiminnallisuutta tähän, on MW2:n tarjoama ”päästään sentään samaan peliin, jos ollaan partyssä”-toiminnallisuus lähinnä vitsi.

”Ne pelaajat, joille dedikoidut serverit ja lanikelpoisuus ovat avainkysymyksiä, on pudotettu tylysti rannalle”

Okei nyt mitä hittoa. Arvostelija ei selvästikään ole perehtynyt peliin ollenkaan. Tottakai dedikoidut serverit puuttuvat mutta LANissa peliä voi pelata private gamessa ja kavereiden kanssa voi mennä partyyn jotta pääsee samaan peliin internettiin samalle puolelle. Myös klaanipelaaminen on enemmän kuin mahdollista. (Itse olen tahkonnut puolentoista viikon sisällä peliä 40 tuntia ja kyllä olen klaanissa, ja yhteisöpelaaminen on ehdoton pelin suola.)

60. Ihan fakta pohjalta lähetty kirjotteleen.

Oikeastihan 99% näistä jotka pitävät peliä täysin paskana, eivät ole sitä ikinä pelanneet. Tuo 1% on sitten niitä jotka kärjistävät aivan helvetisti ja liioittelevat tuttuun ja turvalliseen ihmisen luonteeseen kuuluen (ks. asian muotoilu itselleen suosiolliseksi).

”usein jopa peliä itse kokeilematta” En todellakaan ala maksamaan pelistä josta puuttuvat monet tärkeistä ominaisuuksista ja mitä olen viimeaikoina asiaa ymmärtänyt niin peliä ei saa ”kokeilun” jälkeen palauttaa kauppaan ja rahoja takaisin jos on pettynyt.

Eli täällä taas yksi joka jättää pelin kokeilematta.

Voi luoja mitä torspoja taas liikenteessä. Koittakaa ny hyvät ihmiset lukea A) se arvostelu ja B) ne aiemmat kommentit ennenku itkette just samoista asioista ku kymmenen ihmistä aiemmin :D Arvostelu(t) oli hyviä, peli on ”ihan ok” ja jos ei raiskatusta MPstä välitä nii suorastaan loistava. Kuinka vaikeaa voi olla…

56: Asiaa ei olla ehkä vielä arvostelussa ja kommenteissa tuotu esille tarpeeksi selvästi, mutta PuuCee-pelaajan ja Xbox-petterin MW2:set toimivat lähes kaikilta oleellisilta osiltaan samalla tavalla. ”Tee se itse”-henkiset lukijat saavat modattua itselleen konsoliarvostelusta kattavan PC-version poistamalla toisen kappaleen, sanan ”Konsoli” yhdyssanasta ”Konsoliräiskintä” ja edellistä seuraavat kaksi tähtäysapua käsittelevää virkettä. :)

Sen verta arvostelusta ja Juhosta joka viittailee konsoliarvosteluun; Jos minä tämän pc:lle ostan niin ei minua henkilökohtaisesti ainakaan kiinnosta lukea saman pelin konsoliarvostelua, enkä usko että montaa muutakaan PuuCee-pelaajaa kiinnostaa pätkän vertaa miten xbox-petterin peli toimii :)

Voi jestus mitä naurettavaa vinkuilua. Onko tuossa puutteita? Kyllä, tuhoaako se koko pelin? Ei.

Kuten tässäkin on sanottun niin jos lanit ja kunnon klaanimeno on sitä mitä haluaa, niin tämä peli ei ole sinulle. Suurimmalla osalla pelaajista ei ole muutenkaan aikaa eikä mahdollisuuksia tuohon. Eikä varmaan edes kiinnostusta. Ne haluaa vaan räiskiä. Nyt se onnistuu.

51. Asiallista palautetta, pyrin vastaamaan oleellisimpiin huolenaiheisiin. Moninpelitestin kattavuudesta huolestuneille kerrottakoon, että moninpeli on pyörinyt arvostelukappaleen saapumisen jälkeen päivittäin. Moninpelin sisältöön ei PC-katsauksessa olla puututtu syvällisesti jo aiemmin mainitusta syystä: Konsoliversion arvostelu käsittelee jo aihetta kattavasti ja koska PC-version moninpeli on käytännössä identtinen konsoliversion vastaavan kanssa (tämähän se no ollut se suurin harmin aihe), ei samaa asiaa ole syytä toistaa. Mitä nettikommentteihin tulee, niitä luetaan ja peliä pelataan ne mielessä pitäen, mutta arvostelu kirjoitetaan oman pelikokemuksen perusteella. Tämä on erityisen tärkeää, kun käsissä on MW2:n PC-version tapainen peli, joka herättää tunteita ja sitä kautta puolin ja toisin varsin kärjistyneitä näkemyksiä. Ymmärrettävän kiukun ja pettymyksen värittämä nettikohina antaa kuvan aika lailla erilaisesta tuotteesta kuin mikä testiin saatiin.

Itse oon pelannu lähinnä Mosh Pit playlisteillä eli käytössä on TDM:ää, HQ Pro:ta, Demolitionia, Sabotage ja S&D:tä.
TDM, Sabotage ja S&D on tuttuja CoD4:stä. HQ Pro on muuten samaa Headquarters mättöä kuin ennenkin mutta HQ ei aktivoidu heti vallattavaksi vaan hetken aikaa rähinöidään paikasta ennenkuin sen saa vallata. Demolition on niinkuin S&D mutta siinä on 2 pommipaikkaa jotka kummatkin pitää tuhota ja jokaisella pelaajalla on pommi mukana ja respawn on normaalia TDM tyylistä eli parin sekunnin odottelu.
IW on tehny nettipelin testauksen varsin helpoksi jättämällä kopiosuojaukset käytännössä pois joten ei muuta kuin kielletyiltä sivustoilta peliä ja crackia hakemaan ja testiin. Niin itsekin tein ja pelin hyväksi todettua ostin sen. Piratismi muka tappaa peliteollisuuden…

Itse taidan ostaa tämän, hintaakin oli vain 30€ kun tilaa ulkomailta. Joten halvalla saisi hyvän pelin. Minua taas ei kiinnosta pelata +32 pelaajien kanssa. CoD4 jossa oli 10v10 (20) pelaajaa niin oli ihan riittävä ja mainio. Tuo 18 on melkein saman verran joten riittää hyvin.

Jospa se pukki tois tämän. :)

Näytä kaikki kommentit

Arvostelun luotettavuutta ja läpinäkyvyyttä parantaisi, jos moninpelin testaamisesta kerrottaisiin miten monena iltana ja miten monta sessiota moninpeliä kokeiltiin. Muutenkin yksityiskohtaisempi kertominen testisessioista olisi paikallaan. Nyt tekstistä saa kuvan, että peliä kokeiltiin muutamaan otteeseen yhden illan aikana. Myöskään pelimuotojen ja näiden välisiä eroja sekä pelitasapainoa ei ole arvioitu.

Arvostelun ja eri foorumeilla olevien kymmenien käyttäjien kommenttien välillä on nyt iso ristiriita ainakin pelin lagisuudessa ja huijaavien pelaajien määrässä. Arvostelussa olisi odottanut enemmän näiden asioiden esilletuomista. Moninpelin arvostelua ei myöskään edesauta se, että puolet sen tekstistä on hieman lorem ipsumin tapaista kertaamista siitä minkälaisen vastaanoton moninpeli on saanut.

Pelin hankkimattomana odotin arvostelulta enemmän tietoa moninpelin sisällöstä, mutta arvostelu jäi nyt odotuksiin nähden puutteelliseksi. Moninpelistä jäin kaipaamaan erityisesti vertailuja karttojen, useiden pelimuotojen ja pelaajamäärien sekä aseiden tasapainon osalta. Edomen artikkeleihin tottuneelle lukijalle moninpelin kuittaaminen ”julmetun lystiä puuhaa” -yleiskommentilla ei nyttäysin tyydytä.

45: Call of Duty 4: Modern Warfaressa kulmien ympäri kurkkiminen oli mahdollista PC:llä, mutta ei konsoliversioissa. Modern Warfare 2:ssa ominaisuus puuttuu myös PC-versiosta. Liittyykö tämä jollain tavalla konsoleihin, sitä voi jokainen pohtia näiden faktojen pohjalta aivan itse. Itse käyttäisin tästä spekuloidusta mystisestä rautatuesta mystistä nimitystä ”näppäimistö”, mutta voin toki olla väärässäkin. :)

”Plazan johto voisi antaa kirjallisen selonteon, paljonko MW2:n maksama mainoskampanja vaikutti Edomen arvosteluun pelistä. ”

Heh. Noin nollan verran. Plazan mediamyynnistä vastaa Yhtyneiden Kuvalehtien mediamyynti. eDomen sisällöstä vastaa Mediapalvelut. MW2:n tai muidenkaan mainoskampanjoiden laskutus ei kulje Mediapalvelujen kautta, vaan mainosmyynti tekee omaa työtään, Mediapalvelut/eDomen toimitus- ja avustajakunta omaansa.

jok

@47 vois kyllä äkkiä veikata että infinty wardia ei paskaakaan kiinnosta vaikka eedome haukkus pelin lyttyyn.

Plazan johto voisi antaa kirjallisen selonteon, paljonko MW2:n maksama mainoskampanja vaikutti Edomen arvosteluun pelistä.

Voiko Plazan ja Edomen arvosteluihin enää luottaa jos sponsori voi vaikuttaa mitä arvostelija kirjoittaa ja editori laittaa julkaisuun?

Kuten arvostelussa mainittiinkin IW:n bisnessyyt… eli paljonko Infinity maksoi Plazalle että saivat hyvän arvostelun?

Plazan johto voisi antaa kirjallisen selonteon, paljonko MW2:n maksama mainoskampanja vaikutti Edomen arvosteluun pelistä.

Voiko Plazan ja Edomen arvosteluihin enää luottaa jos sponsori voi vaikuttaa mitä arvostelija kirjoittaa ja editori laittaa julkaisuun?

Kuten arvostelussa mainittiinkin IW:n bisnessyyt… eli paljonko Infinity maksoi Plazalle että saivat hyvän arvostelun?

Luuleeko arvostelija että PC:ssä on joku rautatuki seinän taakse kurkkimiseen vai miten h**vetissä tämä liittyy konsoleihin?

”Ihan vain mielenkiinnosta vertasin tämän artikkelin pituutta konsoli arvosteluun ja kas kummaa kun sinne oli saatu tuplaten ennemmän asiaa. Ja toisakseen on aika turha laittaa linkkiä konsoli arvioon se ei käy PC-peli arvioiksi.”

Koska aiemmassa arvostelussa on käsitelty sisällölliset ja tarinalliset asiat kattavammin, niin ei niitä kannata kirjoittaa uusiksi toiseenkin juttuun. Peli kuitenkin on suurelta osin identtinen kaikissa versioissaan. Ja kyllä, konsoliversion arvostelua voi aivan hyvin lukea PC-version rinnalla. Se on sama peli, sama tarina, sama design, vain hienoisin eroavaisuuksin, joiden ruotimiseen tämä PC-version arvostelu nimenomaisesti keskittyy.

jok

@42

Haha ei se kyllä niin vaikeeta ole löytää se hyvä servu, et vain osaa? ja miten tää matchmaking voi olla kehitystä kun se vain rajoittaa pc pelaajia?

Pelasin yksinpelin läpi ja oli iha jees, en tosin toista kertaa jaksa. Moninpelin manaan tosin syvimpään helvettiin, oli nimittäin melko törkee veto iw:ltä tää matchmaking systeemi. Missä modit, klaani matsit, lanit tai ne läpät ”fast rank up” servut???

Ihmettelen taas että ihmiset valittavat.

Kaikki aina valittavat kun jokin kehittyy eteenpäin. Ihminen on aina ollut niin tyhmä, että hänen pitää pistää aina vastaan kun jokin poikkeaa harmaasta massasta.

Joku sanoi ”Autoa ei tarvitse mihinkään, kun on hevoset”, mutta millä me nykyään kuljemme? Ei ainakaan hevosilla.

Eläkää ja antakaa virran viedä eteenpäin.

Olen pelannut myös CoD4:sta kymmeniä tunteja (ja muita joissa on ”dedicated” servuja) ja voin sanoa, että MW2 on parempi. Sen multiplayer on kiitettävän monipuolinen, enkä ole törmännyt yhteenkään ongelmaan. Sitä on nyt tullut tahkottua nyt melkein 10 tuntia.

Se on mukavaa että pääsee pelaamaan multiplayeriä samantien, eikä tarvitse aina ettiä sitä yhtä servua, jossa kaikki on säädetty nappiin. Ja sitten kun sen löytää, niin se meneekin kiinni. Tuo on ollut ikuinen ongelma dedikoiduilla servuilla, ja itelleni tapahtunut miljoona kertaa CoD4:n kanssa.

Mielestäni default-asetukset = parhaat asetukset.

En omista konsoleita, enkä koskaan ole pelannut niillä.

Ei hemmetti mikä arvostelu mitäs jos antaisit kunnon arvostelun etkä vain tekis myyntipuhetta. Ihan vain mielenkiinnosta vertasin tämän artikkelin pituutta konsoli arvosteluun ja kas kummaa kun sinne oli saatu tuplaten ennemmän asiaa. Ja toisakseen on aika turha laittaa linkkiä konsoli arvioon se ei käy PC-peli arvioiksi.

Mielestäni CoD4 ja tämä ovat yhtä hyviä.

Molemmat toimivat siten miten pitääkin.

Loistava peli!

36: Mustavalkoisuus ja vastakkainasettelu kuuluvat nuoruuden ehdottomuuteen, ja hyvä niin. Itse olen pelannut kaikenlaisia ja -tasoisia tietokonepelejä nyt 25 vuoden ajan. Siltä pohjalta uskaltaudun väittämään, että keinotekoinen lokerointi kasuaaliin ja hardcoreen palvelee korkeintaan kohderyhmiä laskelmoivia markkinointidroideja. Samat pelit voivat palvella monenlaisia pelaajia ja toisinpäin samat pelaajat voivat nauttia monenlaisista peleistä. Tämä sanottuna MW2 ON askel kasuaalimpaan suuntaan verrattuna esimerkiksi COD4:een. Mitä mieltä olen siitä ja PC-version puutteista, selviää itse arvostelutekstistä. Tarkkaavainen lukija saattaa huomata, ettei sekään ole aivan mustavalkoista. :)

Itse myös kritisoin peliä ennen julkasua ja valitin melkein joka uutisessa kuinka ”koko peli on pilattu enkä osta”. Noh, testasin ”opiskelijaversiolla” peliä ja totesin että ei hemmetti täähän on hyvä. Verkkokaupasta lähti varsin tyydyttävään 38 euron hintaan peli ja hauskaa on riittäny. Lagia ei ole ilmennyt yhtään sen enempää kun CoD4:ssä. Itseasiassa yllätyin siitä että enää EN joudu katselemaan killcamissa kuinka joku ampuu mut vaikka oon omalla ruudulla ollut jo nurkan takana. Unohdin jo osan mitä ihmiset on täällä valittanu joten en voi pätee kaikkiin takasin mutta hyvä se peli on uskokaa pois. En harrasta nykyään klaanipelaamista joten ihan sama mulle. Vähän ehkä harmittaa että ei voi mennä tutulle servulle pelaamaan.

Turhaan parjattu peli omasta mielestäni.. Sujuvaa ja näyttävää toimintaa sekä yksin että moninpelissä. Ainoa haitta pelissä ainakin vielä tuntuu olevan onneton sli tuki, joka ainakin omalla kokoonpanolla aiheutti niin hurjaa nykimistä (microstutter?) että joudun edelleenki pyörittämään peliä yhdellä gpu:lla..

Tämäkin arvostelu on loistava esimerkki pirkkopekan mielestä joka janoaa kasuaalipelaamista.

Vähän tyhmä kysymys, mutta voinko ostaa PC pelin Virosta, joka toimii täällä suomessa?? ajattelin tämän ko. pelin ostaaa kun tässä lähiaikoina sinne päin menen..

harmillisesti tuo lanittomuus pudottaa myös kaikenlaisen turnauspelaamisen pois

30# : Ei ne rivinvaihdot toimi kun Plaza ”päivittyi” . (Lue: Tuli paskemmaksi mitä ennen, kun parantaa piti.)

Edit kiinnostaisi…

Rivinvaihdot ei näköjään toimi täälä kunnolla. Pahoittelut epäselvästä tekstipötköstä…

”Ennakkomanailujen perusteella matchmakingiin perustuvan nettipelin piti olla lagista, katkeilevaa ja huijareiden kansoittamaa”

Ja nimenomaan tätä se olikin. Ping on vähintään puolissa matseissa päälle 100ms (säädin näkymään 10 tolppaa 20ms välein) ja useamman kerran tuntien sessioissa alkoi äijä warppailemaan pitkin kenttää kunnes ennenpitkää respawnasi johonkin. Katkeilu sentään harvinaisempaa, tosin lobbyn tuijotus katkot on täyttä paskaa, kun pelit kestää vain muutaman minuutin. Ja huijareita oli aivan käsittämättömästi, ainakin ennen viimeisimpiä patcheja.

Kaikesta huolimatta sanoisin kuitenkin, että peli sinäänsä on ihan hyvä, mutta kunnon dedicated server systeemillä voisi olla jopa loistava. Sen verran pahasti tuo matchmaking puukottaa moninpelikokemusta. Konsoliversioiden yläpuolellahan tämä on hiiri-näppistuen ja resoluution puolesta. Muuten samaa kuraa siellä konsoleillakin on. Erona vain, että siellä tällaiseen nettisysteemin on totuttu.

Kyllähän tuo lagi harmittaa ihan täysillä pingipalkeillakin heität mahallesi kiviaidan taakse ja poks kuolitkin ja killcam paljastaa että sinuun osui silloin vielä kun oli tukevasti 2 jalalla tai juokset juuri kulman taakse ja sitten kuolo yllättäen korjaa ja tuota vielä pahentaa että tosiaan 50% servuista peleistä pelataan keltasilla palkeilla tai vaalean vihreillä, ja sitten iänikuinen hostin vaihto rumba. parhaimmillaan 4 kertaa mapinaikana hostia vaihetaan, ja siiten on nähty nämä 7vs1 pelit ja ei voi tasottaa kun change teami on blokattu eli ei se 7vs1 montaa minuttia enää kestä ennenku joutuu jo etsimään uuden pelin. myöskään niin puhuttu omantasosen peliseuran löytäminen ei ilmeisesti toimi myöskään kovin hyvin koska itse en kuin parikertaa kokenut vastustajia haasteellisiksi niin ettei kdr olisi lähempänä 2 tai yli. Ja mitä omalla peluullanu huomasin tuohon tiimien valintaankin niin aika hyvin edellisen pelin pisteiden mukaan jakaa seuraavan mapin tiimit ja jos sinne tulee paljon uusia niin kerrankin oli että meitin tiimissä korkea levelisin oli 19 ja vastustajatiimissä matalin 32 9vs9:ssä.

Mitä nää vihreät/kultaiset/valkoiset laatikot kommenteiden vieressä oikein on?

Ei tossa muuta paskaa ole kun sitä publaa ei yksinkertaisesti jaksa hakata sitä 200 tuntia millään pitkällä aikavälillä. Mutta kyllä CoD4, Css ja matsiskenet ovat pitäneet kiinni yli tuon ajan reilusti 3 kertaisena varmaankin viimeisen 5 vuoden aikana =D

Ei kelpaa edelleen, sillä vaikka tämä peli vaikuttaisi tällä hetkellä ”hyvältä” en halua tukea vastaavaa meininkiä jotteivat muut yhtiöt matkisi. Ettei vain kaikki pelit ole kohta 5vs.5 random matchmakerillä ja paskoilla hosteil.

eDome/Juho (viesti nummero 15):

Häh? Bindaa sen skriinshotin johonkii lähemmäks näppäimistöön tai hiireen.. tai suosiolla pistää konsolista nauhotuksen päälle ja napsii ruutukaappaukset demosta jälkikäteen. Näinhän on aina ennenkin nuo ruutukaappakuset hoituneet varsin mainiosti.

Itse taidan kuitekin vielä jättää tämän pelin kaupan hyllylle, publailu ja yksinpelaaminen ei ole missään aikaisemmassa codissa ollut se syy ostoon, klaanimatseja varten olen pelit ostanut. Tässä pelissä klaanimatsaaminen tuppaa olemaan aikalailla mahdotonta pelkästään matsimodin puuttumisen ansiosta.

Parikertaa on selvät aimbot koodarit tulleet esille lagia on silloin tällöin ja viivettä on välillä erittäin paljon. Peli on kauheaa grindausta että saa paremmat aseet ja ylivoimaisia erikois kykyjä. Pistetään vielä tähän että pelissä on vain yksi hyvin suunniteltu kenttä joka on melkein identtinen cod 1 sarjan multiplayer kentästä. Suurin osa kentistä on kerrostaloissa istumista eikä kentissä pääse kunnolla taito näkymään koska etäisyydet ovat suurelta osin erittäin lyhyitä. Mutta peli on ihan hauskaa kieltämättä ja jotenki harmittaa se että ei pääse tätä claani matseilla testaamaan. Pelissä olisi ollut paljon potentiaalia tällä näkymällä peli kuolee muutaman kuukauden kuluttua jonka jälkeen match making systeemin kautta ei löydy porukkaa kuin deathmatchiin.

18: Napakka ja asianmukaisesti toteutettu hiiriohjaus. Se ei multiplattareissa ole itsestäänselvyys. :)
19: Konsoliversion arvostelussa käsitellään myös SpecOpsit. Tässä tekstissä niihin ei puututa sen kummemmin, koska Mestari Lehtosen teksti pätee yhtä lailla myös PC-versioon.

Mainio yksinpeli ja moninpelin ääressäkin vietetty jo erittäin monta iltaa ja hauskaa on ollut. Välillä tosin serveri potkasee pellolle, lagittaa, pingi on huono tai sitten muuten vaan Steam yhteys katkeaa, mutta pääasiassa toimii hyvin.

Ei sitten tullut mitään arvostelua tästä SpecOpsista, voisi edes joku firma tehdä siitäkin arvostelun..

”. Tilalla on napakka ja asianmukaisesti toteutettu hiiriohjaus.”
Jokin on pielessä jos PC:n FPS-SHOOTER-pelistä pitää erikseen mainita että pelissä on hiiriohjaus…

Yhdyn nimimerkkiin ”suomi kp käteen ja iw: konttoriin näyttään mallia perkele”

Ja voihan se hyvä peli olla, mutta silti waretan koska jättivät itsestään selvyyksiä pois.

14. Ne tutut saa kyllä steamin kautta kutsuttua samaan peliin todella helposti. Sitte voi valita että haluaako pelata sillä porukalla, vai mennä pelaamaan nettiin niin että kaverit on samassa tiimissä.

Onhan tuo MP rampautettu, mutta jos koittaa olla vertaamatta oikeisiin CoDeihin nii ei se huono ole. Jos ei aiemmin olis pelannu CoDeja tai muita PC-FPSiä nii ei varmaan edes tajuais että jää jostain paitsi.

Menkäähän itkijät jo itseenne.

PS. itse taidan olla lvl47 ja cheattareita ei ole vielä näkyny…

10: ”Niin ja tätä peliä testattiin multiplayerissä mitä, 2 tuntia?”
.
Pidetään tarkat tuntimäärät ammattisalaisuutena, mutta sen verran murrun painostuksen alla paljastamaan, että moninpelikellossa löytyy tunteja selvästi enemmän, kuin mitä hitaalta hämäläiseltä kesti läpäistä yksinpelikampanja vaikeustasolla hardened. Ja pelaaminen jatkuu, vaikka arvostelu on jo julkaistu, joten kyllä, kivaa on riittänyt.
.
”Ja suurin osa screenshoteistakin on suoraan yksinpelistä.”
.
Ja tarkkaavainen katsoja huomaa, että nekin moninpelishotit ovat pääosin matsien alusta tai killcamista. Henkikulta on tällaisella nakkisormella moninpelin puolella muutenkin niin herkässä, ettei toiminnallisemmissa tilanteissa juuri ehdi haromaan screenshot-nappulaa. Liityn suosiolla ”en vain osaa”-kerhoon. ;)

On se ny helev… Tekis mieli ostaa, mutta kun just tuttujen kans omalla servolla pelaaminen on yleensä se hauskin juttu ja se on nyt jätetty pois. Siis ei perhana, kun voi pientä oravaa vituttaa, jos suoraan sanotaan. Onneks on muitakin pelejä, toivottavasti tästä ei enää edes mainita, niin voi unohtaa samantien ja keskittyä niihin joista voi oikeasti nauttia kaveriporukalla.

Mhm ja puolustaakseni hienoa peliä, multiplayer EI kuhise cheattereita, tai olen vain onnekas.

Mielestäni tämä on selvästi huonompi kuin MW1. Juonessa ei ole uskottavuuden häivääkään ja hahmojen välillä hypitään edes takas. Juonta viedään niin nopeasti ja sekavasti eteenpäin, että siitä on vaikea ottaa selkoa ensimmäisellä pelikerralla. Toisella kerralla sitä huomaa, että eihän tässä edes ole mitään kannattelevaa juonta. Yksinpeli on järkyttävän lyhyt ja moninpeli kuhisee cheattereita. Ei todellakaan ostamisen arvoinen.

@10
No paljonko sitä pitää sitten testata että uskot että joku voi tykätäkin tästä?

Niin ja tätä peliä testattiin multiplayerissä mitä, 2 tuntia? Ja suurin osa screenshoteistakin on suoraan yksinpelistä.

En kyllä luota tähän arvosteluun sitten häivääkään, vaikka se yrittääkin olla diplomaattinen jne. haukkumatta hirveästi ja unohtamalla modien puutteen muun muassa, sekä pelin epätasapainoiset aseet ja kartat, mikä saa pelaajat vaan cämppimään, siinäpä hyvä peli. Uskokaa arvostelijat nyt että ei siitä pääse yli eikä ympäri että yksinpeli on liian lyhyt vaikkakin nautittava ja MP on puhdasta paskaa, että näin.

periaate syistä olen manannut tämän pelin syvimpään persreikään. IW ja activision tylysti kusettivat pc-pelaajia. vaikka järjestelmä toimisi kaikin puolin en tähän peliin koske. jos tällainen konsoliporttaus vie voiton perinteikkäästä pc-nettipeli kokemuksesta on koko pc-yhteisö tuomittu kuolemaan. vitsikkäästi totean että dicen battlefield bc2 saattaa tehdä viimeisen ristiretken aivopestyjen fanipoikien konsolmaailman hypen runtelemiin syövereihin. Aamen.

Hyvä arvostelu, sopivan diplomaattinen. Pienentää varmasti flamesotaa.

Yksinpeli on kyllä nannaa pc:llä mutta se moninpeli nyt on täyttä paskaa. Sanokaa mitä sanotte.

Sellainen arvostelu. Juho, olet uusi jumalani.
Hyvä peli, ei siitä mihinkään pääse.

Nimenomaan. Ne jotka ovat tottuneet niihin dedi servuihin +32 pelaajalla omalla sakilla yms. kannattaa tää peli kiertää niin kaukaa että tekee vaikka koukkauksen ahvenanmaan kautta.
Jos ensikertalainen kyseessä niin mikäs siinä, kokeilemaan vaan niin saa IW lisää rahaa kassaan ;)

Edelleen BC2:sta ootellessa :)

loppujen lopuksi tämä on siis vuoden peli ehdokas pcllä? Kaipa se morppi sitten voittaa vuoden konsoli palkinnon samalla

Muropaketin uusimmat