Uusimmat

Castlevania (PS2)

12.02.2004 00:00 Muropaketin toimitus

Pian kauppoihin saapuva uusi Castlevania tekee kaksi merkittävää asiaa. Ensinnäkin se on ensimmäinen PlayStation 2:lle ilmestynyt Castlevania ja lisäksi se tuo peliin kolmannen ulottuvuuden, joka on nähty viimeksi pelisarjassa N64-aikoina.

Castlevanian sankarina häärii Leon Belmont, joka lähtee vampyyrijahtiin, kun hänen rakastettunsa kidnapataan. Leonin matka johtaa mahtavan vampyyrin linnaan, jossa tuhannet epäkuolleet pyrkivät pysäyttämään sankarimme.

Pelin tapahtumapaikkana toimiva linna on jaettu viiteen laajaan alueeseen. Nämä ovat vihollisten täyttämien huoneiden ja käytävien labyrinttejä, joissa juoksentelu uhkaa henkeä ja terveyttä. Kun vihollisten hakkaaminenkin on aika yksipuolista puuhaa, on välillä pakko pitää taukoa, jotta pelin ylipäätään jaksaa pelata läpi.

Peli on lyhyt, vain noin seitsemän tunnin mittainen rutistus, joten parin illan viihteeksi tämä auttamatta jää. Myös vaihtelua olisi kaivattu lisää, sillä nykyisellään pelissä vain juostaan huoneesta toiseen ja tapetaan matkalla eteen tulevat viholliset. Onneksi viholliset eivät aina vain ryntää päälle, vaan joskus joutuu jopa miettimään, miten vastaan tulevat kolossit saa tapetuksi niin, että oma henki pihisee vielä taistelun jälkeenkin.

Tunnelmaa pelistä löytyy reilusti. Tyylikkäät ja hivenen pelottavatkin vastustajat sekä laadukas musiikki ovat sopivan ahdistavia. Myös pelattavuus on kunnossa. Kontrollit ovat yksinkertaiset, mutta Leonin liikevalikoima monipuolinen. Tästä plussaa.

Kolmiulotteinen Castlevania on siis ikävän yksipuolinen ja lyhyt, mutta pelattavuudeltaan sekä tunnelmaltaan hyvä kokonaisuus. Ei tämä varmasti kaikille kelpaa, mutta kannattaa ainakin kokeilla.

— Mikko Matilainen