Uusimmat

Championship Manager 2007 (PS2, PS3, 360)

08.01.2009 16:08 Simon Elo

Championship Managerin alkuperäinen tekijätiimi on lähtenyt, mutta Eidosin käsissä pelisarjaa jatkuu  entisellä nimellään. Eikä suotta, yhdistetäänhän se laadukkaaseen sohvamanagerointiin.

Onko aika kuitenkin ajanut sarjan ohi vai jaksaako vanha vielä porskuttaa?

Oppia ikä kaikki

Jalkapallomanagerointisimulaattorit eivät ole koskaan olleet koko kansan herkkua, eikä Championship Manager 2007 muuta tätä tosiasiaa. Ohjekirjanen ja pelin sisäiset vinkit eivät tarjoa vasta-alkajalle riittävää ponnistuslautaa, jotta hänet nähtäisiin vielä suurseuran peräsimessä. Konkarit muistavat kaikki niksit ja taktiikat, mutta keltanokat jäävät rannalle ruikuttamaan, oppivat ne kantapään kautta tai etsiskelevät apua netistä..

Pidemmässä peluussa Championship Manager 2007 ei kuitenkaan pärjää alkuunkaan kilpailijalleen Football Managerille. Valikkojen käyttäminen on vaivatonta, mutta pelaajien ja joukkueiden valtavasta määrästä huolimatta Championship Manager tuntuu kilpailijansa kevytversiolta. Se johtuu erityisesti liian alhaisesta vaikeustasosta, jonka vuoksi kokenut pelaaja voittaa mestaruuden jo ensimmäisellä kaudellaan Valioliigassa.

Hopealautasella

2007-painoksen mielenkiintoisimmaksi ominaisuudeksi jääkin matsien pelaaminen muita managereita vastaan netin kautta. Muita eroja aiempaan ovat lähinnä lyhentyneet lataustauot sekä joskus pelin kaatumisen aiheuttava omien musiikkien soittaminen taustalla.

Championship Manager 2007 on sinänsä kelvollinen managerointisimu, joka ei yritä kosiskella vasta-alkajia mutta ei myöskään anna riittävästi haastetta konkareille. Se kuitenkin jää kirkkaasti altavastaajaksi, kun rinnalle nostetaan pahin kilpailija, Football Manager. Sports Interactiven managerisimulaatio vie vihreän veran kuninkaan kruunun Championshipin edestä niin, ettei champparimokke ehdi edes reagoida kun verkko jo heiluu. Football Manager näet tarjoilee pelaajalleen enemmän haastetta, mutta on silti helpompi oppia. Samalla se yksinkertaisesti tuntuu siltä kuin pelaaja olisi Roman Abramovits joukkueen puikoissa. Siinä Eidoksella riittää vielä petrattavaa.

 

Tekijä: Gusto Games
Julkaisija: Eidos
Testattu: Xbox 360
Saatavilla: PC, PlayStation 2, PlayStation 3, PSP, Xbox 360
Pelaajia: 2 verkkomoninpelissä
Pelin kotisivu: http://www.championshipmanager.co.uk
Simon Elo

 

Lue myös

Beijing 2008 (360, PS3)

Euro 2008 (PS3, 360)

Family Ski (Wii)

FIFA 09 (PS3, Xbox 360)

Fifa Street 3 (PS3, 360)

Pro Evolution Soccer 2009 (PS3, Xbox 360)

Sega Superstars Tennis (Wii)

Tiger Woods PGA Tour 09 (PS3, 360)

 

Muropaketin uusimmat