Uusimmat

Chicago 1930 (pc)

14.02.2004 00:00 Muropaketin toimitus

Chicago 1930 on jatkoa Desperadosin ja Robin Hoodin taustalla olleen Spellbound Entertainmentin puzzlepelisarjalle. Uusin osa heittää pelaajan keskelle 30-luvun gangstereiden Chicagoa. Valittavana on likainen työ mafian leivissä tai poliisien sota rikollisuutta vastaan.

Chicago koostuu kahdestakymmenestä purkitetusta tehtävästä, joissa yritetään ratkoa erilaisia ongelmia. Tehtävien ideat ja ympäristöt ovat lähes suoraan gangsterileffoista. Osittain jopa niin suoraan, että elokuvan voi nimetä. Tämä toimii yllättävän hyvin tunnelmanluojana, mutta siihen hyvä loppuukin.

Chicagon pitäisi olla puzzlepeli. Ongelmien ratkomisen sijaan peli keskittyy kuitenkin liiaksi toimintaan. Mielenkiintoisilla roolipelielementeillä, kuten poliisien saamilla huomautuksilla tai kehittyvillä taidoilla on hyvin vähän merkitystä. Kaikki hienoudet hukkuvat aseiden paukkeeseen. Tuntuu että tekijät eivät itsekään tienneet, minkälaisen pelin olisivat Chicagosta halunneet. Sen huomaa toteutuksen epäloogisuuksista. Peli keskittyy toimintaan, mutta esimerkiksi aseen käyttämiselle ei ole omaa pikanäppäintä vaikka se olisi tarpeen. Kyyristymiselle sen sijaan on oma nappinsa, mutta sitä harvemmin edes tarvitsee.

Grafiikastaan ja musiikistaan Chicago saa kehuja. Ne tavoittavat hyvin 30-luvun taitteen tunnelman. Äänimaailmassa ei ole tarjolla mitään uutta ja erikoista. Se on pistoolinpauketta ja tekohysteeristä kirkunaa. Se sopii siis hyvin gangsterimaailman tunnelmanluojaksi.

Chicagon ongelma on siinä, että se yrittää olla toimintaan perustuva puzzlepeli. Valitettavasti lihakset vievät voiton harmailta aivosoluilta. Chicago on keskiverto toimintapeli gangsteriympäristössä, eikä se tarjoa mitään uutta.