Uusimmat

Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena -ennakko (PC, PS3, 360)

05.03.2009 11:20 Miikka Lehtonen

Käsi sydämelle: kuinka monelta meni muutama vuosi sitten kokonaan ohi Chronicles of Riddick –peli? Jos käsi nousi, nyt on syytä kuunnella, sillä missasit erään edellisen sukupolven parhaista peleistä. Kehitystiimi huomasi itsekin, että aika monelta meni peli sivu suun, joten nyt se julkaistaan uudelleen.

Assault on Dark Athena –lisänimen persiiseensä saanut Riddick-uusintaversio ei kuitenkaan ole mikään jämäpala, vaan pelimoottorin viilailun lisäksi kylkeen on pultattu miltei alkuperäisen pelin mittainen, uusi lisäseikkailu. Mikä parasta, peli on yhtä hyvä kuin ennenkin.

Chronicles of Riddick –uusintaversio on lunastanut paikkansa monellakin tavalla. Ruotsalaisen Starbreeze Studiosin Escape From Butcher Bay kuului Xbox-sukupolven parhaimman näköisiin ja kiinnostavimpiin peleihin, mutta silti se jäi monilta pelaamatta.

Tilannetta ei auta se, että ainakaan tehdyistä kikkakoodauksista johtuen peliä on mahdoton saada yhteensopivaksi Xbox 360:n Xbox-emulaattorin kanssa. Kun tiimillä vielä oli parin projektin välissä hieman vapaa-aikaa, pojat päättivät viritellä peliään ja hetken päästä pullataikina oli paisunut miltei uudeksi peliksi.

Varjojen metsästäjä

Puolet pelistä on sitä tuttua Butcher Bayta ja kertoo ajasta ennen Riddick-elokuvia. Legendaarinen murhamies on päätynyt pahamaineiseen Butcher Bayn vankilaan, josta aniharva selviää hengissä ulos. Mies ei tyydy kohtaloonsa, vaan päättää pistää korruptoituneet vartijat pakettiin ja paeta paremmille metsästysmaille.

Käytännössä tämä tapahtuu hiippailu-painotteisen 3D-räiskinnän keinoin, mutta toisin kuin monissa muissa peleissä, hiippailu ei tällä kertaa ole kirosana. Sitä on näet tasapainotettu runsaalla ja verisellä taistelulla. Myös itse hiippailusysteemi toimii mainiosti, sillä hiippailutilassa ollessaan Riddick on varjoissa miltei näkymätön, valossa taas haavoittuva. Helppoa ja toimivaa.

Paljon mielenkiintoisempaa onkin seurata mitä Riddickille tapahtuu paon jälkeen, sillä tuolloin peli on vasta puolivälissä. Avaruusmerirosvot poimivat Riddickin alukselleen, jossa edessä on taas lisää temmellystä ja yhteenottoja kurvikkaan piraattikuningattaren kanssa parhaaseen B-avaruustoiminnan tyyliin. Pelin tästä osa-alueesta ei saa vielä kauheasti puhua, mutta vaitiolovelvollisuuttamme uhaten voimme kertoa, ettei meininki muutu loppupuoliskolla ainakaan vaisummaksi.

Uutta on myös moninpeli, sillä sellaista ei alkuperäisessä pelissä ollut lainkaan. Perinteisen deathmatchin ja räiskinnän lisäksi pelissä nähdään myös mellakkatila, jossa maksimissaan kolme neljän miehen tiimiä pistää Butcher Bayn vankilaa ja toisiaan palasiksi. Peli ammentaa myös inspiraatiota Metal Gear Solid 4:n moninpelistä, sillä mukana on Pitch Black –tila. Yksi pelaajista on Riddick, muut hänen uhre… vastustajiaan.

Moninpeli kuulostaa mielenkiintoiselta, joten jäämme odottamaan innolla testisessioita ja niiden kunnollista testausta.

Yhtä hyvä kuin ennenkin

Jo nyt on selvää, että Chronicles of Riddick toimii yhtä hyvin kuin ennenkin. Uusitun grafiikkamoottorin ansiosta se näyttää taas pahuksen hyvältä, eikä brutaali väkivalta ole menettänyt vuosien varrella viehätystään. Myös tekoälyn kehutaan olevan aiempaa fiksumpi, joskaan erot eivät ole niin suunnattomia, että olisin välttämättä itse kiinnittänyt asiaan huomiota. Kuolinruutu on kuitenkin tullut tutuksi jo useita kertoja.

Palaamme lopullisen version pariin arvostelun tiimoilta lähempänä pelin huhtikuussa tapahtuvaa julkaisua, mutta jo nyt nähdyn perusteella kannattaa piirtää kalenteriinsa rasti Riddickiä varten, meni peli sitten ensimmäisellä kerralla sivu suun tai ei.

 

Tekijä: Starbreeze Studios
Julkaisija: Atari
Testattu: PlayStation 3
Tulossa: PlayStation 3, PC, Xbox 360 – 24.4.2009
Pelin kotisivu: http://www.riddickgame.com

Miikka Lehtonen

 

Lisää aiheesta

Chronicles of Riddick – pelintekoa yhdessä elokuvan luojien kanssa

Aiemmin talvella ilmestyneestä Xbox-versiosta ilmestyi äskettäin myös erityinen Chronicles of Riddick Developer’s Cut -versio pc:lle, joka sisältää aiempaan nähden uusia ominaisuuksia ja alueita. Erikoisin pelin ominaisuus lienee dvd-elokuvien tapainen kommenttiraita, jossa tekijät kommentoivat luomustaan pelaamisen aikana.

Chronicles of Riddick: The Escape from Butcher Bay (Developer’s Cut) (pc)

Viime vuoden todelliseksi yllätyspeliksi nousi ruotsalaisen Starbreezen Xboxille kehittämä Chronicles of Riddick: The Escape from Butcher Bay. Menestyksen kirvoittamana pelityylejä sekoittavasta teoksesta on nyt julkaistu pc-koneille muokattu ja marginaalisesti laajennettu Developer’s Cut eli pelinkehittäjien leikkaus.

The Darkness (PS3, 360)

Ruotsalainen Starbreeze löi itsensä kertalaakista tunnetuksi erinomaisella Chronicles of Riddick -pelillään, jossa pelaaja hiippaili, puukotti ja kuristi tiensä ulos pimeästä Butcher Bayn vankilasta. Darknessin myötä pimeys on taas in.

Lue myös

Burnout Paradise: The Ultimate Box (PC, PS3, 360)

Elven Legacy -ennakko (PC)

Eternal Sonata (PS3)

Manhunt 2 (PS2, Wii)

Ninja Blade -ennakko (360)

Race Pro (360)

Sam & Max Season 1 (Wii)

Stormrise -ennakko (PC, PS3, 360)

 

Muropaketin uusimmat