Uusimmat

Daxter – Pikkurotan laadukasta tasoloikkaa (PSP)

04.07.2006 10:39 Muropaketin toimitus

Monille PlayStation 2 -pelaajille tutun Jak and Daxter -pelisarjan toinen päähahmo saa nyt oman nimikkopelinsä. Alkuvuosi ei ole aiheuttanut erityisiä hurraamisen aiheita PSP:llä pelaaville, mutta Daxter tuo valoa pimeyteen.

Pikkurotta Daxter etsii Jak and Daxterin lopussa vangiksi jäänyttä Jak-kamuaan, joka pelastuu pelin jatko-osan Jak 2: Renegaden alussa. Daxter-peli puolestaan kertoo, mitä välissä oikein tapahtui… Pysyittekö perässä?

Daxter seikkailee Havenin kaupungissa ja päätyy auttamaan Osmo-nimistä tuholaistorjujaa putsaamaan kaupungin ötököistä. Tämä urakka vie Daxteria pitkin ja poikin kaupunkia ja on siten hyvä tapa nuuskia tietoja siitä, minne Jak on oikein viety. Hyönteistuholainen kun tuntuu pääsevän paikkaan kuin paikkaan.

Vanhanaikaista hyvää

Pelaaminen on pitkälti tasoloikkaa, jota väritetään muutamilla ajo-osuuksilla sekä ongelmanratkonnalla. Ja sanon tämän todella myönteiseen äänensävyyn, sillä Daxter on parasta tasoloikkaa moneen vuoteen. Tätä peliä on vain todella hauska pelata, ja kun on kerran aloittanut, ei halua lopettaa.

Pelisuunnittelu on kautta linjan kekseliästä, ja jokainen kenttä tuo mukanaan uuden haasteen. Kentät on ripoteltu ympäri Havenin kaupunkina, jossa voi liikkua täysin vapaasti. Latausaikoja ei ole.

Aluksi Daxterilla on aseenaan sähköinen kärpäslätkä, jolla voi liiskata sittiäisiä. Pelaamista ryyditetään erinomaisesti uusilla haasteilla ja ominaisuuksilla. Daxter saa parin tehtävän jälkeen hyönteissuihketankin, jolla on kaksi käyttötapaa: sillä voi suihkuttaa isommat ötökät pökerryksiin, mutta sillä voi myös lentää lyhyitä matkoja.

Tähän laitteeseen saadaan lisäosia, kuten liekinheitin, jolla voi lentää pidempiä matkoja. Sillä voi myös grillata ötököitä, jotka sitten läpsitään vielä kärpäslätkällä kumoon.

Harkiten suoritettu

Daxter on huikea suoritus PSP:llä. Pelintekijät ovat rakentaneet pelin alusta asti käsikonsolille huomioiden erinomaisesti laitteen suorituskyvyn ja rajoitukset. Ohjaus toimii täydellisesti, ja pelissä on nintendomaista huolellisuutta ja silmää yksityiskohdille. Pelin kaunis ja piirroselokuvamainen ulkoasu jaksaa hämmästyttää. Kyseessä on kukaties kaunein PSP-peli.

Lisää hauskuutta tarjoavat ns. unitehtävät, joissa Daxter kuvittelee olevansa sankari sellaisissa elokuvissa kuin Taru sormusten herrasta, Matrix ja Braveheart. Nämä osuudet ovat yksinkertaisia minipelejä, mutta myös hyvin hauskoja.

Kaikista tärkeintä on se, että Daxter on yksinkertaisesti hauska ja viihdyttävä kokemus. Sen parissa viihtyy, halusi sitten pelata pari minuuttia tai pari tuntia. 

5 pistettä

Lyhyesti:Super Mario Worldin henkistä pelaamista kuvankauniissa ja vaihtelevissa ympäristöissä. Sopii kaikille!

Julkaisu: myynnissä
Järjestelmä: PSP
Pelaajia: 1–2
Ikäsuositus: S-7
Verkkopeli: 2 (lähiverkossa)
Testasi: Thomas Puha