Uusimmat

Delta Force – Black Hawk Down: Team Sabre (PC)

25.02.2004 00:00 Muropaketin toimitus

Delta Force – Black Hawk Down ensimmäinen lisälevy on saapunut kauppoihin. Se siirtää jenkkien sotakoneiston erikoisyksikön Mogadishusta Kolumbian viidakoihin sekä Iranin öljykentille. Taistelu terroristeja vastaan jatkuu kuitenkin edelleen.

Pelin yksinpeliosuus on jaettu kahteen osaan, joiden yhteismitta on 11 tehtävää. Tämä rupeama on läpäisty nopeasti, vaikka pelin vaikeustaso on korkea. Suoraviivainen toiminta, pitkät kentät, vain pari tallennusmahdollisuutta ja ”yksikin luoti voi tappaa” –meininki on yhtälö, jonka ei pitäisi mahtua samaan pakettiin, mutta Team Sabre osoittaa tämän mahdolliseksi. Lopputulos on kerrassaan rasittava. Lisäksi yksinpelikampanja on naurettavuuksiin asti skriptattu ja omien tiimikavereiden tekoäly on surkeaakin surkeampaa.

Moninpelaajia varten lisälevyyn on työstetty 30 moninpelikarttaa, joista suuri osa on erittäin hyvin pelin teemaan sopivia. Esimerkiksi hyvän tiimin kanssa ahtaissa kaupunkiympäristöissä taisteleminen tuo ruudun toisellekin puolelle kaupunkisodan tuntua.

On outoa, että lisälevy ei korjaa alkuperäisen Black Hawk Downin virheitä. Omia sotilaita ja sivullisia voi teloittaa ilman sanktioita, eikä tiimikavereista ole mitään apua, päinvastoin: ne voivat typeryyksillään aiheuttaa jopa tehtävän epäonnistumisen.

Delta Force – Black Hawk Down: Team Sabren kaltaisen lisälevyn suurimpana ongelmana on emopelin keskinkertaisuus. Kun keskitason pelille lähdetään tekemään lisälevyä, siitä tulee vain harvoin hyvä. Team Sabren sisältö on suunniteltu hyvin, mutta sen pohjalla toimivan pelimoottorin ongelmat näkyvät ja tuntuvat. Vaikka lisälevy on hinnoiteltu hieman normaalia peliä halvemmaksi, se jäänee vain alkuperäisen pelin ystävien ostoslistalle.