Uusimmat

Desert Rats vs. Afrika Korps (PC)

06.05.2004 00:00 Muropaketin toimitus

Ketut ja rotat napit vastakkain.

Reaaliaikastrategia Desert Rats vs Afrika Korps vie pelaajan toisen maailmansodan Afrikkaan.
Peli tarjoaa pelattavaksi kaksi kymmenen tehtävän pituista kampanjaa, joissa vastakkain ovat luonnollisesti akselivaltiot ja liittoutuneet. Tehtävien aiheet ovat suoraan Afrikan sodan historiasta.

Desert Ratsissa ei tuhlata aikaa kaluston rakenteluun, vaan kenraali ostaa tehtävien alussa kalustonsa kunniapisteillä. Rautaa rajalle tarjotaan todella paljon, sillä pelissä tulee yhteensä seitsemänkymmentä erilaista sotakonetta komennettavaksi. Mukana on myös erikoisyksiköitä, jotka ovat palkintoja todella hyvin suoritetusta tehtävästä. Yksiköt keräävät kokemusta taistelusta toiseen – lukuun ottamatta jalkaväkeä.

Sotiminen on puolirealistista. Esimerkiksi tankkeihin sivusta tai takaa tulevat osumat tekevät enemmän vahinkoa kuin suoraan edestä tulevat, mutta tankit tuhoutuvat vasta kun kestävyyspisteet loppuvat. Taistelut ovat toimivia ja tehtäväsuunnittelu on harvinaisen hyvin toteutettu. Kaunis 3D-grafiikka yhdistettynä hyvään äänimaailmaan ja musiikkiin tekevät pelistä näyttävät kokonaisuuden. Kaikesta huolimatta pelissä on heikkoutensa.

Huolimatta suuresta kalustomäärästä, jäävät ilma-ase ja maajoukot lähes täysin panssareiden varjoon. Tehtävissä suurin ongelma on vain löytää vihollisen heikko kohta ja jyrätä siitä panssareilla läpi. Hyvä peli pilataan tällaisella tankkirallilla. Kun mukaan sotketaan käsittämättömän passiivinen tekoäly, jonka heikkoutta paikataan ylisuurella tietokonearmeijalla, joutuu Desert Rats pelikategoriaan ”hiomattomat timantit”.

Varsin toimiva ja toteutettu peli jää keskeneräiseksi. Jos Desert Ratsistä olisi tehty selvemmin realismia tavoitteleva ja korjattu yksiköiden epätasapainoa, olisi kyseessä todella hyvä reaaliaikastrategia. Huono peli se ei nytkään ole. Mikäli tosiaikanaksut ovat sinulle kuin oopiumia ja Afrikan taistelut kiinnostavat, kannattaa tämän pelin ostamista harkita.

Muropaketin uusimmat