Uusimmat

Disney’s Hide & Sneak (GC)

22.04.2004 00:00 Muropaketin toimitus

Mikki Hiiri täytti viime vuoden marraskuussa 75 vuotta. Juhlan kunniaksi Disney on tehnyt Hide & Sneak -pelin GameCubelle. Se on eräänlainen hiiviskelypeli, jonka pääosassa ovat Mikki ja Minni. Yhdysvalloissa peli julkaistiin Mikin vuosipäivänä, mutta Suomeen se saapuu vasta nyt.

Tapahtumat saavat alkunsa, kun sienimäinen olento tipahtaa avaruudesta maan pinnalle – tietenkin lähelle Mikkiä ja Minniä. Olento herää unestaan ja sieppaa Minnin, joten Mikin on pelastettava neito hädästä. Tämä onnistuu seuraamalla johtolankoja, jotka on ripoteltu kolmeen paikkaan. Jokainen paikoista on jaettu noin kymmeneen huoneeseen, ja Mikin on läpäistävä ne kaikki päästäkseen mielitiettynsä luokse.

Kentissä edetään pääosin hiiviskelemällä, mutta tarpeen tullen Mikki voi pistää juoksuksi. Ulkoavaruuden sieniolentoja voi välttää esimerkiksi hyppäämällä ruukkuihin tai piiloutumalla seinänaamioiden taakse. Pelissä on myös muutama ongelmakohta, mutta ne ovat alkupäätä lukuun ottamatta todella yksinkertaisia ja helppoja. Sinne tänne on ripoteltu hienoja välidemoja, joissa Mikki muun muassa liukuu maahan dinosauruksen selkää pitkin.

Grafiikka on värikästä, mutta huoneissa ei ole paljon vaihtelua. Pelattavuus on yksinkertaista ja viihdyttävää, mutta kamera tekee parhaansa pahentaakseen pelinautintoa. Ikävintä on, että pelin läpäisee reilussa parissa tunnissa. Hide & Sneak ei ole vaikea, mutta noin joka kolmanteen huoneeseen sijoitettu tallennuspistesysteemi voi raastaa nuorempien pelaajien hermoja. Muuten peli sopii hyvin lapsille, sillä Hide & Sneakin ikäraja on kolme vuotta, eikä Mikki Hiiren seurassa tarvitse pelätä väkivaltaa.

Pelin toteutus on englanninkielinen manuaalia myöten. Onneksi Mikin ja Minnin vähäiset puheet on myös tekstitetty englanniksi, ja juoni on sen verran yksinkertainen, ettei suomenkielistä toteutusta jää kaipaamaan.

Hide & Sneak sopii koko perheen yhteiseksi peliksi, mutta teini-ikäiset tai sitä vanhemmat kyllästynevät Mikin ja Minnin seikkailuun nopeasti.

Joel Kinnunen