Uusimmat

Donkey Kong Country 2: Diddy Kong’s Quest (GBA)

11.10.2004 00:00 Antti Mutta

Nintendon vanhemmilta konsoleilta tuttujen klassikkopelien kierrätys Game Boy Advancelle jatkuu kymmenen vuoden takaisella Donkey Kong Country 2: Diddy Kong’s Questilla.

Pelisarjan edellisestä osasta tuttu rosvokapteeni K. Rool on palannut kostamaan taannoisen tappionsa. Niinpä Rool kidnappaa Donkey Kongin ja ryöstää samantien myös apinasuvun banaanivarastot – jälleen kerran. Isää pelastamaan kiirehtii poika Diddy tyttöystävänsä Dixien kanssa. Apuna kaksikolla on yhteishyökkäystekniikoiden lisäksi sukulaiset ja joukko viidakon eläimiä.

Toisin sanoen tiedossa on perinteistä tasohyppelyä kolmenkymmenen kentän verran, maustettuna loppuvihollisilla, minipeleillä ja piilotetuilla alueilla. Itseironisen huumorin ja hupaisan äänimaailman lisäksi pelin vahvuuksia ovat kenttäsuunnittelu ja huoliteltu pelattavuus. Samaa ei valitettavasti voi sanoa Game Boy Advance -version käännöstyöstä. Aikoinaan leuat auki loksauttanut esimallinnettu 3D-grafiikka on GBA:lla usein niin suttuista, että välillä on vaikea erottaa pelihahmot ja tausta toisistaan.

Vaikka hyvän pelattavuuden vuoksi antaakin usein paljon anteeksi, tuntuu näin puolivillaisen käännöksen täyteen hintaan myynti pelaajien aliarvioimiselta.

Tekijä: Rare
Julkaisija: Nintendo
Testattu: Game Boy Advance
Saatavilla: Game Boy Advance
Pelin kotisivu: Donkey Kong Country 2: Diddy Kong’s Quest.