Uusimmat

Dragon Ball Z: Taiketsu (GBA)

03.05.2004 00:00 Mikko Matilainen

GBA:n tappelupeligenre ei ole järin suuri. Silloin tällöin yrittäjiä saapuu markkinoille ja näistä viimeisin on anime-sarja Dragon Ball Z:aan pohjautuva mäiskintä, joka vyöryttää Nintendon taskukonsolin ruudulle 15 tuttua hahmoa.

Dragon Ball Z: Taiketsuksi ristitty peli on valtaisa fiasko. Jo ensimmäiset pelihetket antavat viitteitä mitä tuleman pitää, sillä tämän uutuuden audiovisuaalinen anti ei vakuuta ja pelaaminen tuntuu turhan simppeliltä nappien hakkaamiselta. Tämän pelin tapauksessa ensituntuma pitää kutinsa. Mäiskeessä ei ole syvyyttä nimeksikään ja erilaiset erikoishyökkäykset ovat mukana lähinnä koristeena. Silmitön nappien hakkaaminen tuntuu olevan paras tie menestykseen.

Pelimooditkaan eivät tarjoa mitään erityistä. Porukkaa vaan lappaa pelaajan eteen mätettäväksi ja sitten mäiskitään niin kauan kun intoa riittää. Ja sitä intoa ei yleensä riitä juuri muutamaa minuuttia kauempaa. Perushyökkäykset tekevät valitettavan vähän vahinkoa ja vaikka taistelun molemmat osapuolet mäiskivät toisiaan sen kun kerkeävät, päättyvät pelit yllättävän usein ajan loppumiseen.

Yksi pelin omista ideoista on sky battle -osuus, jossa hahmot taistelevat toisiaan vastaan korkealla maanpinnan yläpuolella. Tämäkään osuus ei ole mielenkiintoinen, sillä sky battlet voittaa se, joka naputtelee GBA:n nappeja kaikkein nopeimmin. Jonkinlaista tyydytystä Dragon Ballin suurimmille faneille saattavat antaa pelin aikana kerättyjen rahojen avulla ostettavat pienet bonus-ominaisuudet.

Dragon Ball Z: Taiketsu ei tarjoa siihen käytetylle rahalle lainkaan vastinetta. Se on kaikin puolin huono ja ennen kaikkea tylsä mäiskintä, joka jättää jopa anime-sarjan suurimmat fanit kylmäksi.