Uusimmat

Dynasty Warriors (PSP)

21.02.2006 00:00 Muropaketin toimitus

Suosittu Dynasty Warriors -pelisarja on tarjonnut kotikonsoleilla muinaiseen Kiinaan sijoittuvia suuren mittakaavan massataisteluja, joissa jollakin pelaajan ohjaamalla legendaarisella sankarilla on ollut ratkaiseva rooli. Pelisarja saapuu myös PSP:lle, mutta ei täysin ilman muutoksia. Kotikonsoliversioissa taistelut saattoivat kestää jopa tunnin, mutta KOEI on onneksi tajunnut, että kannettavassa muodossa niiden on oltava huomattavasti lyhyempiä. Lisäksi tekniset rajoitteet pakottavat tekemään tiettyjä asioita toisin.

Taisteluja käydään edelleen suuressa mittakaavassa, mutta pienempiin osiin jaettuina. Pelaaja valitsee taktiselta kartalta sen osa taistelua, johon haluaa osallistua, ja siirtyy sitten erilliseen pikkukenttään tekemään paikalla olevista vihollisista hakkelusta.

Pikkukahinat ovat melko lyhyitä, mutta vihollisia tulee vastaan sadoittain. Rivimiesten lahtaamisen lisäksi pelaajan pitää jahdata vihollisjohtajia ja sankareita.

Tappelut ovat pääasiassa hullua napinhakkaamista ja massatuhoerikoishyökkäysten käyttöä. Kyse on puhtaasta toiminnasta, joka on hauskaa pienissä erissä.

Pelihahmon avuksi valittavat apukomentajat ovat tällä kertaa suuremmassa roolissa. Nyt jokainen hahmo antaa pelaajan hahmon käyttöön jonkun erikoiskyvyn tai ominaisuuden. Tämä tuo jossain määrin taktikointia muuten suoraviivaiseen toimintaan. Komentajia tulee lisää pelin edetessä.

Kaiken kaikkiaan Dynasty Warriors on PSP:llä melko identtinen kokemus kotikonsoliversioihin nähden. Ulkoasukin on lähes samaa tasoa, tosin huomattavasti vähemmillä yksityiskohdilla. Pelattavaa ainakin riittää, sillä pelissä on pelattavana yli 40 sankaria, joista jokaisella on omat lyhyt sotaretkensä. Toiminta tosin pysyy aina samankaltaisena, mikä alkaa pidemmän päälle puuduttaa.

Miika Huttunen

Tekijä: Omega Force
Julkaisija: KOEI
Testattu: PSP
Saatavilla: PSP
Pelaajia: 1
Pelin kotisivu: koei.co.uk/news/DynastyWarriorsPSP