Uusimmat

Ed, Edd’n Eddy – The Mis-Edventures (GC, pc, PS2, Xbox)

19.04.2006 00:00 Tero Lehtiniemi

Ed, Edd ’n Eddy-televisiosarja on suomalaisille TV-katsojille varsin tuntematon tapaus. Tätä kolmen idiootin älyvapaata elämää seuraavaa sarjaa ei nimittäin tässä maailmankolkassa ole mahdollista nähdä kuin kaapeliyhtiöiden tarjoaman Cartoon Network-kanavan kautta. Amerikassa sarja nauttii ilmeisesti ainakin jonkinasteista suosiota, sillä nyt sarjasta on tehty peli.

Tämä ei luonnollisestikaan suomalaisia pelaajia juurikaan lohduta, sillä Ed, Edd’n Eddy – The Mis-Edventures on selkeästi sarjan nuoremmille ystäville tehty peli. Muutamaan, jaksomaisesti järjestettyyn kenttään jaetun pelin ideallisena taustavaikuttajana on selkeästi ollut Blizzardin muinainen Lost Vikings-peli.
Pelaajan hahmoina toimivat yllättävästi sarjan päähenkilöt, tyhmääkin tyhmempi kolmikko Ed, Edd ja Eddy. Jokaisella idioottikatraan jäsenelle on omat erikoiskykynsä, joiden yhteispeli on välttämätöntä vastaantulevien ongelmien selvittämiseksi.

Ärsyttävästi, mutta varsin ymmärrettävästi ongelmien epäloogisuus on pelin suurimpia kompastuskiviä: koska ollaan tekemisissä täydellisten idioottien kanssa, ongelmien ratkaisut eivät niinkään perustu logiikkaan, vaan mahdollisimman katastrofaalisen tapahtumakulun varmistamiseen. Idea on sinänsä hyvä, mutta ei kovin armollinen pelin tärkeintä kohderyhmää, lapsia ajatellen.

Teknisesti peliä voisi ehkä parhaiten kuvailla termillä ”karun autenttinen”. Sarjan selkeän omaperäisen piirrostyylin arvostaminen on puhtaasti makuasia, mutta ainakaan allekirjoittanutta ei tällä esityksellä vakuutettu. Idioottikolmikon toistamat mukahauskat hokemat lähinnä rasittavat, varsinkin kun näitä tokaisuja on hahmoa kohden vain kourallinen.

Ed, Edd’n Eddy – The Mis-Edventuresin olennainen ongelma on se, että se on varsin pienelle ryhmälle suunnattu tuote. Jos pelin pohjana oleva TV-sarja ei ole tuttu, ei keskinkertaisesti toteutetussa, lyhyessä puzzlepelissä ole riittävästi nostetta. Sarjan ystäville sarjalle uskollinen graafinen ulkoasu, tutut hahmot ja suuri määrä avattavaa lisäsisältöä ovatkin sitten jo varsin kovia bonuksia.

Tästäkin huolimatta Suomen markkinoilla pelille on vaikea ennustaa kovin suurta menestystä. Jos sarja on tuttu ja mieleinen, kannattaa peli ehkä tarkistaa alelaarihintaisena ihan fanituotearvonsa vuoksi. Puhtaasti pelillisten ansioidensa puolesta tätä ei voi suositella kenellekään.

Tekijä: A2M
Julkaisija: Midway
Testattu: PlayStation 2
Saatavilla: PlayStation 2, Xbox, GameCube, PC
Pelaajia: 1
Pelin kotisivu: http://www.midwaycartoon.com