Uusimmat

Ensituntumat Call of Duty: Modern Warfare 2 on tuttua huttua hyvässä ja pahassa

27.09.2022 20:30 Antti Voutilainen

Call of Duty: Modern Warfare II

Vuosittainen Call of Duty -julkaisu lähestyy uhkaavasti. Jo tavaksi muodostuneessa avoimessa betatestissä pääsimme ottamaan tuntumaa pelisarjan tulevaan osaan. Call of Duty: Modern Warfare 2 on Call of Dutya niin hyvässä kuin pahassakin, mutta enimmikseen hyvässä.

Sanotaan se nyt suoraan, jo pelkän betan perusteella: tekninen toteutus on Call of Duty: Modern Warfare 2:ssa aivan omaa luokkaansa. Se on visuaalisesti häikäisevä, äänimaailma on korvia hivelevä ja asetuntuma fantastinen. Ruudunpäivitys ei myöskään laske merkittävästi intensiivisimmissäkään taisteluissa, ei ainakaan niin, että sen silmin huomaisi. Verkkoviiveenkin puolesta pelikokemus oli kaikin puolin sujuva.

Toivotaan, että tämä taso pysyy yhtä korkealla myös julkaisussa.

Betassa tarjolla oli kuusi karttaa, joista kaksi oli pyhitetty isomman kaavan rähinöille ja loput neljä pienemmille kärhämille. Vuoden 2019 Modern Warfaressa Ground War -pelimuoto tuntui tuoreelta ja virkistävältä, nyt se nousi inhokkilistan kärkeen. Syynä on pitkälti se, että panssarivaunuja on tarjolla turhan paljon ja ne dominoivat taistelukenttää. Invasion-pelimuoto veti pidemmän korren sillä, että se painottui enemmän jalkaväen taisteluun. Toki siinä pelaajamääräkin on pienempi, eli 20 vs. 20.

Pienemmistä Call of Duty: Modern Warfare 2:n kartoista ei löytynyt moitittavaa. Ne olivat keskenään miellyttävän erilaisia sekä visuaalisesti että myös pohjaratkaisuiltaan.

Call of Duty: Modern Warfare II

Uudet pelimuodot Knock Out ja Prisoner Rescue eivät ehkä räjäyttäneet pankkia, mutta niissä pelin tempo on huomattavasti hillitympi ja sen myötä miellyttävämpi. Kuolon korjatessa ainoastaan tiimikaveri voi palauttaa kaatuneen takaisin taisteluun. Riskien ollessa normaalia suuremmat liika innokkuus vaihtuu varovaisuuteen. Ainakin teoriassa. Molemmat pelimuodot olivat kuitenkin viihdyttäviä, koska pelkän ihmisjahdin sijaan erän voi voittaa muullakin tavalla. Joko pelastamalla vangin tai pitämällä ”pakettia hallussa”.

Ennakkoon suhtauduin suurella varauksella Call of Duty: Modern Warfare 2:n kolmannen persoonan kuvakulmaan. Harvoin on näin mukavaa olla väärässä. 3rd Person Moshpit oli nimittäin betan vahvinta antia. Pelimuotoina kolmannessa persoonassa tarjolla oli perinteiset Team Deathmatch, Domination ja Hardpoint. Siis samaa vanhaa tuttua, mutta eri tavalla toteutettuna. Räiskintä oli vähintään yhtä sujuvaa, ja tähdätyt laukaukset lähtevät edelleen ensimmäisen persoonan kuvakulmasta. Pyörää ei tarvitse keksiä uudestaan, jos toimivaksi todettua hieman päivittää.

Search and Destroy tarjosi viihdyttävimmät hetket ja samalla tiukimmat väännöt. Tuntui erityisen hyvältä, että matsin sai käännettyä voitoksi vaikka alku oli kylmääkin kylmempää kyytiä. Vanha tuttu pelimuoto ei tunnu menettävän viehätysvoimaansa kaikkien näiden vuosien jälkeenkään.

Toivotaan, että julkaisussa Call of Duty: Modern Warfare 2:n mahdollisimman monesta pelimuodosta saadaan tarjolle myös Hardcore-versiot.

Call of Duty: Modern Warfare II

Uudistuneeseen Gunsmith-asemuokkaukseen en betassa syventynyt niin paljoa. Järjestelmään tehdyt päivitykset tuntuvat varsin perustelluilta. Jo se, ettei aivan jokaisen aseen kaikkia muokkausosia tarvitse erikseen avata, on iso helpotus. Positiivista on myöskin se, että kustomoinnin vaikutukset aseen toimintaan saa testattua turvallisesti ampumaradalla.

Call of Duty: Modern Warfare 2:n betan ainoat murheenkryynit eivät johtuneet niinkään pelistä vaan pelaajista. Tilanteet, joissa kulman takaa loikkaava voittaa tulitaistelun, olivat yhä harmillisen yleisiä. Puhumattakaan delfiinisukelluksista, joissa hypyn päätteeksi sukelletaan maihin. Ongelmahan on siinä, että tällainen syö ne vähäisetkin realismin rippeet. Käytännössä ongelma korjautuisi sillä, että loikan päätteeksi aseen käyttövalmiuteen saaminen kestäisi kauemmin. Pelissä on kuitenkin mahdollisuus nojata kulmaan ja tähdätä siitä, mikä on kaikin puolin realistisempi ja reilumpi tapa laukausten vaihtoon.

Moninpeli-betan perusteella Infinity Wardilla on hallussaan voittava käsi. Moninpelin koukuttava vetovoima on kiistatta tallella ja samalla Call of Dutya on viety eteenpäin vuoden 2019 Modern Warfaresta. Jos studio on onnistunut parantamaan co-op -tilaa ja yksinpelikampanja on vähintään samaa tasoa kuin vuoden 2019 pelissä, niin käsillä on todella väkevä ja monipuolinen pelielämys.

Call of Duty: Modern Warfare 2:n julkaisupäivä on 28.10.2022. Peli on tulossa PlayStationeille, PC:lle ja Xboxeille.

Antti Voutilainen

”Aloitin Muroka-koulussa vajaat kuusi vuotta sitten. Jalo tavoitteeni on tulla RGB led-valaistun vyön Murokaksi vielä jonain päivänä. Harjoitusnäytteitäni päätyy pääasiassa tietotekniikka- ja peliosioihin. Välillä myös Pelaaja-lehteen. Jos en ole pyrkimässä kohti Muroka-tavoitettani, olen todennäköisesti grindaamassa Destiny 2:sta, sillä siinäkin matka on päämäärää tärkeämpi."

Muropaketin uusimmat