Uusimmat

EyeToy Play: PomPom Party (PS2)

09.01.2009 12:55 Jukka O. Kauppinen

Sony on laajentanut monen vuoden aikana pelaamisen käsitettä hämmästyttävin keinoin. Vaikka Nintendo onkin tehnyt ihmeitä Wii-konsolillaan, niin Sonyhän se silti räjäytti kasuaalipelaamisen kasvuun EyeToy-kamerallaan ja sen peleillä.

Vaikka pelaamisen kuvaa onkin laajennettu paljon uusiin suuntiin, niin PomPom Party on silti jotain ihan uutta. Cheerleaderipeli. Ajatella. Cheerleaderipeli.

Kyllä vain. EyeToy-kameralla pelattava cheerleader-peli. Huiskut käteen ja viuhtomaan!

EyeToy. Mikä EyeToy?

EyeToy-kamerapeleissä pelaaja asettaa PlayStation-konsoliin liitettävän pienen webbikameran sopivaan paikkaan niin, että kamera näkee television edessä olevan/olevat pelaajat edestäpäin. Taustalla saisi olla mieluiten puhdas, yksivärinen seinä. Ja valot mieluusti kirkkaat ja kameran takaa. Näin kamera näkee pelaajat selkeimmin ja erottaa tämän liikehdinnän.

PomPom Partyssä cheerleaderöinti sujuu kahden huiskan avulla. Pelaaja ottaa vihreän huiskan oikeaan käteensä, punaisen vasempaan. Päällä saisi olla mieluusti yksiväriset vaatteet, ei sen enempää vihreää kuin punaistakaan.

Sitten vain huiskuttelemaan!

Peli on oikeastaan suhteellisen tyypillinen EyeToy-kamerapeli. Pelaaja heiluu kameran edessä, kurottelee ruudulla näkyviä maaleja ja suorittaa pelin näyttämiä liikesarjoja. Käsissä vain on isot huiskat, joilla pelaaja yrittää osua kohteisiin. Huiskien iloisen suhinan ja kahinan kera puuha onkin veikeää.

Tarjolla on runsas määrä erilaisia minipeleiksi jaettuja cheerleaderijuhlia, joissa pelaaja ihailee kameran kuvaa itsestään tv-ruudulla, seuraa ruudun alareunassa hilluvaa cheerleaderiään ja kuuntelee pirteitä tanssibiisejä, joiden tahtiin huiskuttelu sujuu. Biisit ovat ehkä se pelin heikoin lenkki, sillä täytyy sanoa että huonoinkin SingStar-karaoke tarjoaa näihin verrattuna todellista musiikin juhlaa.

Muuten EyeToy Play: PomPom Party on omalla tavallaan aika veikeä peli, kunhan se vain tarjoillaan kohderyhmälleen. Yksin se on tylsä, mutta kaverien kera meininki on jo paljon hupaisampaa. Metkointa peluu lienee nelistään, kun pelaajat ottavat toisistaan mittaan oikein kunnon cheerleader-turnauksen kera. Mutta parempi järjestää cheerleaderöinnille reilusti tilaa ja varmistaa, ettei pelaaminen häiritse muita. Tämä kun vaatii kunnon volyymit sekä pelistä että pelaajilta.

 

Tekijä: Sony London Studios
Julkaisija: Sony
Testattu: PlayStation 2
Saatavilla: PlayStation 2
Pelaajia: 1-4
Pelin kotisivu: EyeToy Play: PomPom Party
Jukka O. Kauppinen

 

Ei vain pikkutytöille. Ville näyttää mallia.

Lue myös

Guitar Hero: World Tour (PS2, PS3, Wii, 360)

Mario Kart Wii (Wii)

SingStar ABBA (PS2, PS3)

SingStar Boybands vs. Girlbands (PS2) 

SingStar Suomirock (PS2) 

Spore Ihkut ja Iljetykset -osasetti (PC, Mac)

Tomb Raider Underworld (PC, PS2, PS3, Wii, 360)

Yakuza 2 (PS2)