Uusimmat

EyeToy: Play (PS2)

26.08.2003 00:00 Muropaketin toimitus

Pelimarkkinoille ilmestyy lähinnä enemmän tai vähemmän toisiaan muistuttavia pelejä, mutta todella innovatiiviset ideat ovat tänä päivänä varsin vähissä. Silloin tällöin isot ja vakavaraiset pelitalot pystyvät kuitenkin kokeilemaan jotakin uutta ja tällaisen toiminnan tuloksena Sonyltä on tullut Eye Toy: Play, jossa itse pelaaja toimii ohjaimena liikkeiden rekisteröityessä konsoliin paketin mukana toimitettavan USB-videokameran välityksellä.

EyeToyn voisi olettaa maksavan ”normaalia” peliä enemmän, mutta näin ei ole. Paketti nimittäin maksaa noin 60 euroa. Laitteiston asentaminen on erittäin yksinkertaista. Kamera kiinnitetään PS2:n USB-porttiin, asetetaan sopivaan paikkaan (esimerkiksi television päälle) ja pelaaminen voi alkaa. EyeToy: Play pitää sisällään 12 erilaista minipeliä, jotka kaikki eroavat toisistaan sen verran, että niistä jokainen tuntuu omalta itsenäiseltä kokonaisuudelta, eikä vain jonkin muun pelin kopiolta. Pelit ovat kuitenkin sen verran yksinkertaisia sutaisuja, että ne kiinnostavat vain hetken. Vaikka EyeToytä ei olekaan suunniteltu moninpeliksi, voi sitä siltikin pelata useampikin henkilö, jolloin peli onkin jo melko hauska. Kieltämättä osa nauruista johtuu pelkästään siitä näystä, kun ihmiset huitovat käsillään päämäärättömästi ilmaan.

EyeToy: Playn kaksitoista peliä pitävät sisällään varsin mielenkiintoisia ratkaisuja. Miltä kuulostavat esimerkiksi ikkunanpesusimulaattori, pallon pomputtelu tai lautasten pyörittäminen. Vähän perinteisempiä pelejä edustavat puolestaan eräänlainen kung-fu, nyrkkeily ja beattien oikeaoppinen toistaminen, nämä kaikki on tietysti muokattu siten, että EyeToy ottaa pelin teemasta mahdollisimman paljon irti. Yhteistä kaikille peleille on niiden yksinkertaisuus, joka on samalla sekä voimavara, että pienoinen painolasti. Yksinkertaisuus takaa, että peleihin pääsee nopeasti sisään, mutta samalla myös EyeToyn elinikä kärsii. Lapsille tämä paketti kuitenkin sopii varsin hyvin, sillä onhan se kiva nähdä itsensä heilumassa pelissä. EyeToy sopii myös jonkinlaiseksi kodin kuntolaitteeksi, sillä useissa peleissä tulee oikeasti hiki.

Teknisesti peli toimii erittäin hyvin. Kamera rekisteröi liikkeet tarkasti, eikä tekniikasta johtuvia mokia juurikaan tule. Kaikesta siis joutuu syyttämään itseään. Pelien musiikki on varsin mitäänsanomatonta, mutta iloisilla pastelliväreillä toteutettu grafiikka sopii peliin täydellisesti.

Kokonaisuutena laite itsessään on siis ihan toimiva kapistus, mutta yksin paketin 12 peliä on varsin ankea pelata. Useamman pelaajan voimin homma on kuitenkin varsin hauskaa. EyeToy: Play ei siis ole maailman paras peli, mutta kokeilemisen arvoinen joka tapauksessa.

— Mikko Matilainen