Uusimmat

Final Fantasy X-2 (PS2)

10.03.2004 00:00 Muropaketin toimitus

Final Fantasy- sarjan tuorein osa lämmittelee vanhaa vain juonen osalta. Edellisen osan tarinaa jatkava Final Fantasy X-2 tekee koko joukon uudistuksia, joista suurin osa on tervetulleita.

Näkyvin mullistus on tapahtunut juonenkehittelyssä. Seikkailu ei ole edeltäjän tapaan tiukasti käsikirjoitettu paketti, vaan antaa pelaajan kulkea omia teitään. Sankarit voivat lähes aina matkustaa pelimaailmassa ilman läpinäkyviä rajoituksia. Jokaisessa määränpäässä tarjolla on lähes aina tarjolla lyhyitä tehtäviä, jotka voivat vaihdella orkesterin kokoamisesta suoraviivaisiin tappelu- ja tavarannoutoreissuihin.

Myös taistelusysteemissä hyvin vähän on säilynyt ennallaan. Vuoropohjaisuus on vaihtunut tosiaikaiseen taisteluun ja vapaamuotoinen hahmonkehitys on ottanut pari askelta taaksepäin. Sarjan varhaisemmat osat mieleen tuovassa kykysysteemissä hahmojen opittavissa on kaikkiaan 20 eri ammattia. Valittavissa on täysi valikoima maageja, taistelijoita ja näiden sekoituksia.

Perinteisen taistelusysteemin paras oivallus on mahdollisuus vaihtaa ammattia lennosta, mikä pitää taistelut monipuolisina. Hahmo voi omalla vuorollaan siirtyä johonkin käytettävissä olevista ammateista, joita pelaaja saa valita kullekin sankarille muutaman. Hahmojen kouluttamiseen tarjoutuu ammattien runsaudesta huolimatta ärsyttävän vähän vaihtoehtoja.

Graafisesti peli on samaa näyttävää tasoa kuin edeltäjänsä. Pieniä teknisiä karkeuksia näkyy siellä täällä, mutta kaiken kaikkiaan kokonaisuus on laadukasta tekoa. Kun ääninäyttelykin on edellisen osan tyydyttävää tasoa, pelin ainoa häiritsevä piirre on harvinaisen vaatimaton musiikki.

Final Fantasylta on opittu odottamaan paljon, eikä FFX-2 täytä kaikkia odotuksia. Synkkiä sävyjä välttävä tarina etenee töksähdellen, eikä sinänsä nokkela kykysysteemi anna pelaajalle tarpeeksi tekemistä. Jatko-osa jää paremman edeltäjänsä varjoon, mutta on joka tapauksessa laadukas paketti. Monipuolista pelattavaa riittää kymmeniksi tunneiksi.