Uusimmat

Fired Up (PSP)

16.02.2006 00:00 Muropaketin toimitus

Jos etsii välitöntä, adrenaliinin- ja bensankäryistä toimintapelikokemusta taskukoossa, on toistaiseksi vaikea löytää parempaa vaihtoehtoa kuin Fired Up. Persoonallisuuden puutteesta peliä voi kyllä syyttää, mutta ei vauhdin.

Perusidea on taistelu erilaisilla ajoneuvoilla, kuten tankeilla ja jeepeillä. Perustykkien lisäksi kaikista pelikentistä löytyy lisäpotkua tehokkaampien aseiden muodossa. Itse ajaminen ja toiminta on erittäin helppoa ja suoraviivaista puuhaa. Nappien kanssa eivät nakit mene solmuun.

Pelattaessa fysiikanlait eivät ole toiminnan tiellä. Autot lentelevät kuin kuun
painovoimassa, ja renkaissa sekä telaketjuissa on kiperissä paikoissa pitoa kuin imukupeissa.

Yksinpelissä vapautetaan XXX:n valtiota ulkomaalaisista koostuvan sekalaisen vapaustaistelijaryhmän riveissä. Yksinpeli koostuu vapaasta ajamisesta ja räiskinnästä sekä erillisistä tehtävistä. Tehtävissä on mukavasti vaihtelua, mutta liian monissa taistellaan ärsyttävästi myös aikaa vastaan.

Pelikentät ovat suuria ja yhtenäisiä sekä yksin- että moninpelissä. Peli rullaa erittäin hyvin ja nopeasti, eikä piirtoetäisyydessäkään ole valittamista. Ympäristön ulkoasu ei ehkä ole kaikkein yksityiskohtaisin, mutta ainakin omat ajoneuvot ovat komeita, samoin räjähdykset ja savu.

Fired Up hyödyntää PSP:n Game Sharing -ominaisuutta esimerkillisesti. Yhdellä pelillä kaikki moninpelin kentät ja ajoneuvot voi jakaa lähiverkossa seitsemän muun pelaajan kanssa, minkä jälkeen vauhdikas moninpelirymistely voi alkaa. Pelimuodoista tappomatsit, tiimitappomatsit ja kilpa-ajo tarjoavat ruudinkatkuista moninpelitoimintaa pitkäksi aikaa.

Kaiken muun lisäksi peliin voi hakea verkon kautta lisää moninpelikenttiä, jotka voi myös
jakaa peliä omistamattomien kanssa.

Koko komeuden kruunaavat vielä pelattavat ja jaettavat demot Medievilistä ja WipEout Puresta.

Miika Huttunen

Tekijä: SCEE London
Julkaisija: SCEE
Testattu: PSP
Saatavilla: PSP
Pelaajia: 1-8 WiFi-yhteydellä
Pelin kotisivu: playstation.fi