Uusimmat

Forbidden Siren (PS2)

04.03.2004 00:00 Muropaketin toimitus

Eräänä iltana kuvitteelliseen japanilaiseen Hanyudan pikkukylään kantautuu sireenin kaltainen ääni. Kaikki vesi, aina merestä lähtien värjäytyy veren punaiseksi. Kyläläisiä alkaa kadota meren syliin ja kun he sieltä palaavat, ovat he muuttuneet eläviksi kuolleiksi.

Forbidden Siren kertoo kymmenen eri pelattavan hahmon tarinan ja kyse on eloonjäämisestä. Pelissä ei ole sankareita, ainoastaan normaaleja ihmisiä, jotka yrittävät pysyä hengissä. Hahmokaartista löytyy niin mm. 70-vuotias metsästäjä, 10-vuotias tyttö, opettaja, 16-vuotias teinipoika ja lääkäri. Pelaajalla on monesti vain taskulamppu kädessään ja joskus joku lyömä-ase kuten jakoavain. Parhaassa tapauksessa käyttöönsä saa kiväärin tai pistoolin, joista varsinkin ensimmäisen käyttö on tehty harvinaisen hyvin. Muuten taistelut, joita kannattaa välttää, ovat sitä kauhupeleille tyypillistä kankeaa huitomista.

Forbidden Sirenin suurin innovaatio liittyy hahmojen kykyyn nimeltä site-jack. Pelaaja aktivoi tämän ominaisuuden L2-olkanappia painamalla. Ympärillä olevien hahmojen katseet etsitään tv-lumisateen seasta pyörittelemällä oikeaa analogista nappia. Katseen kaappauksen avulla näkee missä viholliset liikkuvat ja minne päin ne katsovat. Tämän tiedon turvin pelaaja voi sitten puikkelehtia huomaamatta epäkuolleiden ohi.

Siren on ottanut vaikutteita mm. kauhuelokuvista kuten Ringu, joka tunnetaan paremmin sen Hollywood-versiosta The Ring. Peli luottaa siis enemmän psykologiseen kauhuun, kuin veren määrään ja toimintaan. Epäkuolleet ovat hyvin vakuuttavan näköisiä veijareita, äänimaailma asiallista ja repaleista juonta kuljettavat välianimaatiot ovat erittäin tyylikkäitä.

Forbidden Sirenissa pelaaja tuntee olonsa ahdistuneeksi ja epätoivoiseksi, eikä vähiten turhauttavan vaikeustason ja tehtävien yksipuolisuuden vuoksi. Tässä pelissä on paljon hyvää ja nuoren kehitystiimin innon ja uskalluksen voi aistia. Valitettavasti kokonaisuus ei toimi niin hyvin kuin pitäisi, vaan pelaaja kyllästyy aivan liian aikaisin. Kauhupelien ystäville Forbidden Sirenia voi kuitenkin pienin varauksin suositella.

Kari Koivistoinen