Uusimmat

Franklin – Syntymäpäiväyllätys (PS2)

04.07.2006 12:01 Muropaketin toimitus

Franklin the Turtle on alun perin kanadalainen lastenkirja- ja animaatiosarja. Animaatio on tuttu myös Suomen televisiosta, joten Franklinin omalle videopelille luulisi löytyvän yleisöä.

Franklin – Syntymäpäiväyllätys on lastenseikkailupeli ja kokoelma minipelejä. Se on myös kokonaan suomennettu, vaikkakin suomenkielistä puhetta kuulee vain välianimaatioiden yhteydessä. Muuten täytyy osata lukea.

Peli pyörii Franklinin Nalle-ystävälleen järjestämien syntymäpäiväkutsujen ympärillä. Järjestelyt vaativat kakkuainesten keräämistä, kutsukorttien toimittamista, koristelua ja muuta asiaankuuluvaa.

Pelaaja ohjaa Franklinia, joka kulkee hyppien, kontaten ja kukkia kastellen läpi tutun ja turvallisen kotikylän. Vaikka peli on suunnattu lapsille, se vaatii aika ajoin ihan oikeaa pohtimista. Tällöin olisi hyvä olla kokeneempi pelaaja vieressä.

Teknisesti, ulkoasun ja äänisuunnittelun osalta Franklin on hieman karu, mutta kivan tuntuinen kokonaisuus. Joidenkin minipelien ohjeistus on huonoa suomea, mutta yleensä annetuilla ohjeilla pärjää. Joskus myös kenttäsuunnittelu ihmetyttää, mutta varsinaisia loukkukohtia ei ole.

Kentillä pörräävien kärpästen kerääminen avaa uusia minipelejä. Minipelit ovat yksinkertaisia, mutta sopivat hyvin pienemmälle väelle. Ne on helppo oppia ja opettaa muille.

Franklin – Syntymäpäiväyllätys on hyvä lasten peli. Alkuvaiheessa kannattaa kuitenkin olla vanhempi vieressä neuvomassa.

4 pistettä

Lyhyesti:Kokonaan suomenkielinen lasten peli. Sopii hyvin pienelle joukolle pieniä konsolipelaajia.

Järjestelmä: PS2
Ikäsuositus: S-3
Julkaisu: myynnissä
Pelaajia: 12
Verkkopeli: ei
Testasi: Bo Marttila