Uusimmat

Franklin the Turtle (GBA)

13.02.2004 00:00 Muropaketin toimitus

Franklin the Turtle -peli perustuu suosittuun saman nimiseen amerikkalaiseen lastenkirjasarjaan, jota ei tosin vielä Suomessa ole saatavissa. Kirjoihin perustuvaa piirrossarjaa sen sijaan on esitetty meillä Pikku Kakkosessa. Franklin-kilpikonna on siis tuttu hahmo monille esikouluikäisille.

Nyt GBA:lle ilmestynyt peli koostuu itse asiassa 20:stä minipelistä. Nämä minipelit pitää selvittää järjestyksessä varsinaisen pelin läpäisemiseksi. Minipelit sisältävät sekä muisti- että taitopelejä. Mukana on esimerkiksi värityspeli, korttipeli, sekä tasohyppely. Minipelit ovat yksinäänkin lapsista mielenkiintoisia, joten on mainiota, että niitä on niin paljon.

Franklin the Turtle -peli on ulkoasultaan ilmeisen uskollinen kirjoille, ja sangen miellyttävä silmälle. Animaatio on viatonta ja satukirjamaista, ja peliä voi huoletta suositella lapsiperheisiin.

Pelistä jäi testaajallekin hyvä maku suuhun. Franklin the Turtle ei ole mitään tyypillistä kaupallista puppua, vaan onnistuu luomaan lapsille todentuntuisen ja viattoman satumaailman. Ongelmaksi voi kuitenkin osoittautua pelin suhteellinen yksinkertaisuus, sillä minipelien ideat eivät sinällään eroa vaikkapa nykyisistä kännykkäpeleistä. Tämä voi tehdä pelistä tylsän jo kouluikäisille lapsille. Sen sijaan nuorempien, vielä esikouluikäisten lasten keskuudessa Franklin the Turtle -pelistä voi tulla hitti.