Uusimmat

Grand Theft Auto: Double Pack (Xbox)

24.01.2004 00:00 Muropaketin toimitus

Väkivaltaisuutensa vuoksi kovaa kritiikkiä osakseen saaneet Grand Theft Auto 3 ja GTA: Vice City ovat nyt saapuneet Xboxille, ja Xboxin omistajat saavat nämä mestariteokset samassa paketissa, yhden pelin hinnalla.

Paketin molemmat pelit on toteutettu samalla kaavalla, mutta GTA: Vice City on huomattavasti GTA3:a laajempi. Pelaaja heitetään pikkukriminaalin housuihin ja tämän jälkeen olisi tarkoitus hilata tämä antisankari kaupungin suurimmaksi mafiapomoksi. Eteen tulevat tehtävät ovat todella monipuolisia alkaen perinteisestä ihmisten tappamisesta ja jatkuen mm. kilpa-ajoihin sekä varjostuskeikkoihin. Miltei jokaisen eteen tulevan ongelman voi ratkaista useammalla eri tavalla, joten omia aivojaankin saa käyttää.

Kaikki tehtävät eivät liity suoranaisesti pelin juoneen, vaan lisätienestejä voi hankkia mm. taksikuskina tai jopa poliisina. Pelaaminen on siis epälineaarista ja tässä onkin yksi pelin suurimmista vahvuuksista. Tehtäviä voi suorittaa omaan tahtiin ja siinä välissä voi tehdä mitä mieleen juolahtaa. Pelipaikkoina toimivista GTA3:n Liberty Citystä ja 80-luvulle sijoittuvasta Vice Citystä kun löytyy nähtävää ja koettavaa useiksi kymmeniksi tunneiksi.

Erilaiset ajoneuvot ovat tärkeä osa peliä. Niillä pääsee näppärästi paikasta toiseen ja miltei jokaisessa eteen tulevassa tehtävässä ajoneuvon käyttäminen on käytännössä pakollista. GTA3 pitää sisällään lähinnä autoja ja pari venettä, mutta Vice City heittää kehiin vielä helikopterit ja moottoripyörätkin.

Grand Theft Auto: Double Packin sisällön ulkoasu ei ole Xboxin standardeilla kovinkaan erikoinen. Hahmot ovat palikkamaisia ja efekteissäkin näkyy PS2-lähtöisyys. Erinomainen äänimaailma kuitenkin paikkaa grafiikan pienet sudenkuopat.

Grand Theft Auto: Double Pack on todellinen lahja pelimaailmalle. Se pitää sisällään erittäin hyvän ja vieläkin paremman pelin, joiden parissa kuluva aika lasketaan jopa sadoissa tunneissa. Tekemistä on käsittämättömän paljon ja tarina on hyvin toteutettu. Pienet tekniset murheet eivät muuta sitä tosiseikkaa, että Grand Theft Auto: Double Pack on Jeesus-tason paketti.

— Mikko Matilainen