Uusimmat

Headhunter: Redemption (PS2)

13.10.2004 00:00 Muropaketin toimitus

Alunperin Dreamcastilta Playstation 2:lle kääntynyt Headhunter-sarja jatkuu Segan julkaistessa parin vuoden tauon jälkeen odotetun jatko-osan. Headhunter: Redemptionin tapahtumat sijoittuvat ensimmäisen osan jälkeiseen aikaan, kun Bloody Mary -niminen virus on tehnyt tuhojaan. Miljoonia ihmisiä kuolee, mutta virus saadaan taltutettua. Tämän jälkeen seuraava anarkia kuitenkin jakaa yhteiskunnan kahteen osaan. Rikkaiden ”Aboven” ja köyhien ”Below’n” muodostamassa yhteiskunnassa tulevaisuuden lainvalvonta kuuluu palkkionmetsästäjille, jotka saavat palkkansa rikollisen arvon mukaan.

Yksi palkkionmetsästäjistä on kovanaamainen Jack Wade, joka eräänä iltana löytää Leeza X -nimisen, kadulla rähjääntyneen naisen, jonka kohtalona on ryhtyä myös palkkionmetsästäjäksi. Pelaaja pääseekin ohjaamaan molempia hahmoja, jotka yhdessä yrittävät selvitä sekasortoisessa ympäristössä.

Vaikka scifi-klassikkoja muistuttava juonenkulku saattaa vaikuttaa jännittävältä, on itse peli hyvin suoraviivaista 3D-toimintaseikkailua. Mukana on myös joitakin hiiviskelyosuuksia, mutta pääpaino on ammuskelulla ja erilaisten korkeateknologisten laitteiden hyödyntämisellä. Vakiovarusteena ovat IRIS-lasit, joiden avulla pelaaja pystyy keräämään tietoa ympäristöstään ensimmäisessä persoonassa. Ammuksia ja lääkintäpakkauksia on sijoiteltu tasaisesti ympäriinsä ja niitä saa lisää tapetuilta vihollisilta.

Ohjauksen puolesta pelattavuus on kohdallaan, eikä satunnaisesti sekoileva kamerakulma häiritse pahasti. Kumpikin hahmo liikkuu varsin vikkelästi, ja erilaisia väistö- ja hyppyliikkeitä käyttämällä pelaaja voi edetä myös piilossa vihollisten katseelta. Peliä helpottaa huomattavasti automaattinen tähtäysjärjestelmä, joka onkin selkeä parannus aikaisempaan verrattuna. Kun tähän lisätään vielä täysin vapaa tallennusjärjestelmä, ei seikkailun läpiviennin pitäisi tuottaa suurempia vaikeuksia.

Vaikka mitään kovin ihmeellistä grafiikkaa ei pelissä nähdä, niin onnistunut äänimaailma tukee seikkailun tunnelmaa. Taustalla soi tilanteen mukaan muuttuva musiikki ja aseiden äänet ovat hyvää keskitasoa. Ääninäyttelykin on mukiinmenevää.

Headhunter: Redemption on kelpo toimintaseikkailu muiden joukossa, mutta tietty keskinkertaisuus leimaa pelin jokaista osa-aluetta. Suoraviivaista toimintaa on paljon, ja ongelmanratkonta on lähinnä tavaroiden keräilyä ja jonkinasteisia päättelytehtäviä.

Tekijä: Amuze
Julkaisija: Sega
Testattu: PlayStation 2
Saatavilla: PlayStation 2, Xbox
Pelin kotisivu: www.hunt-the-truth.com.
 

Muropaketin uusimmat