Uusimmat

Hugo: RunAmukka (PC)

23.04.2004 00:00 Muropaketin toimitus

Hugo on täällä taas. Peikkopojan TV-seikkailuista on jo monta vuotta, mutta elinvoimaa tuntuu riittävän. Tällä kertaa Hugo on joutunut Kawa-heimon kuninkaaksi. Ongelma on, että heimo ei halua päästää Hugoa takaisin kotiin. Siispä pelaajan on autettava Hugoa karkaamaan alkuasukkaiden luota.

PC:lle julkaistu Hugo: RunAmukka on suunniteltu lapsille ja sen takia se on myös erittäin yksinkertainen, valitettavasti jopa liian simppeli. Pelissä on 15 kenttää, jotka on jaettu kolmeen maailmaan. Jokaisessa kentässä on sama tavoite, eli kolmen esineen löytäminen. Kun esineet on kerätty, Hugon pitää vielä etsiä portti, jonka takana odottaa pääsy seuraavaan kenttään.

Kaikkien peikkojen sankaria ohjataan näppäimistöllä. Hugo voi hiipiä, kävellä tai juosta. Juokseminen säästää kokeneiden pelaajien hermoja, mutta viholliset kuulevat juoksuaskeleet herkemmin. Matkan varrella on neljä erilaista heimosoturia, jotka yrittävät estää Hugon pakoa muun muassa heittelemällä esineitä, ja Hugo voi tehdä samoin. Väkivaltaa ei pullojen heittelyä enempää ole.

Pelissä on kolme vaikeustasoa. Helpoimmalla peli ei ole hankala, mutta kokeneetkin pelaajat kuolevat pari kertaa. Vaikeustason kohottaminen lisää pelin ärsyttävyyttä, sillä kuoleminen pakottaa aloittamaan kentän kokonaan alusta. Arvostelijalta pelin läpäisy kesti noin tunnin, mutta lapsilta saattaa toki vierähtää kauemmin. Kovin paljon pelattavaa ei silti ole ja läpäisyn palkinto on naurettavan lyhyt videopätkä.

Peli on suomennettu, mutta ainoastaan alussa on pitkä suomenkielinen puheosuus. Tekijätiimin olisi kannattanut sitoa pelin kentät tarinaan paremmin, jolloin Hugon pelastamisesta olisi tuntenut saavansa edes jonkinlaista mielihyvää. Tällaisenaan kenttien tahkoaminen on erittäin tylsää puuhaa, oli pelaaja sitten lapsi tai aikuinen. Kaksinpeli onnistuu, mutta sekään ei pelasta Hugoa tällä kertaa.

Kokonaisuutena Hugo: RunAmukka on epäonnistunut peli. Se on äärimmäisen tylsä, eikä Hugon hyvää hahmoa hyödynnetä tarpeeksi.