Uusimmat

IL-2 Forgotten Battle: Ace Expansion Pack (PC)

02.05.2004 00:00 Muropaketin toimitus

Viimeiset ritarit.

IL-2 Sturmovik ei liene kenellekään lentosimulaattoreista kiinnostuneelle outo nimi. Sen jatko-osa Forgotten Battles oli suomalaisen virtuaalipilotin märkä uni, päästihän se pelaajan kokemaan jatkosodan taistelut suomalaisesta näkökulmasta, suomalaisin konein. Nyt tämä ilmailupelin merkkipaalu saa pienimuotoista jatkoa lisälevyn muodossa.

Ace Expansion Pack on iso paketti. Sen mukana tulee 29 uutta lentokonetta pelaajan ohjattavaksi ja 8 konetta tekoälyn tuhottavaksi. Nyt tutustutaan muun muassa alkusodan kaksitasoisiin tai Luftwaffen prototyyppiasteelle jääneisiin hävittäjiin sekä USAn ja Japanin ilmavoimien sotaratsuihin. Yksinpeli laajenee yhdeksän uuden kampanjan verran. Jostain syystä näissä ei oteta uusista konetyypeistä kaikkea irti. Uudet lelut jäävätkin moninpelileikkejä varten.

Nettipelaaminen saa Ace Expansion Packin myötä uutta potkua. Kuusi uutta moninpelikarttaa länsirintamalla ovat mukava lisä, ja uusi moninpelikampanja on jo kauan odotettu piristys. Tavallisesti nettipelissä on pyöritetty eri skenaarioita kampanjamuodossa, antamatta kuitenkaan suurempaa merkitystä skenaarioiden tapahtumille. Ilmavoimat ovat olleet aina avainasemassa. Tämä muuttuu, kun uudessa kampanjassa rintamalinjaa liikuttavatkin lentokoneiden sijasta maajoukot.

Ace Expansion Pack on todella laaja kalusto- ja realismipäivitys. Lisälevyn suurin ongelma on se, että se ei tarjoa kuitenkaan hirveästi uutta. Uusista koneista huolimatta alla pyörii sama vanha Sturmovik samoine pikku vikoineen. Sen anti yksinpelaajalle on varsin rajallinen, mutta moninpelin virtuaaliässille tämä tarjoaa sitäkin enemmän makeaa mahan täydeltä.