Uusimmat

James Bond 007: Everything or Nothing (PS2)

21.03.2004 00:00 Muropaketin toimitus

Maailman tunnetuin salainen agentti James Bond on tehnyt paluun pelimaailmaan. James Bond 007: Everything or Nothing hyödyntää lisenssiään erittäin hyvin, eikä EA ole juuri pihistellyt palkatessaan elokuvissa näytelleet tähdet mukaan tähän peliin. Roolinsa uusivat mm. Pierce Brosnan ja Judi Dench. Mukana on myös uusia tuttavuuksia, kuten Willem Dafoen esittämä Bondin uusi nemesis Nikolai Diavolo ja kaunis tohtori Katya Nadanova, esikuvanaan Heidi Klum.

Everything or Nothingin toimintakohtaukset ovat elokuville uskollisia valtavan mittakaavan rymistelyitä. Tunnelmaa riittää varmasti, kun juostaan seiniä pitkin luotien halkoessa ilmaa tai kaahataan autolla räjähdysten keskellä. Ainoat hengähdystauot voi pitää kenttien välillä esitettävien välinäytösten aikana, mutta sitten mennään taas lujaa.

Peli on jaettu kahteen osaan. On normaalit hahmon takaa kuvatut räiskintäkohtaukset, ja kaahailua. Hyvin suunnitellut tapahtumapaikat pitävät pelaajan mielen virkeänä, mutta tähtääminen on hankalaa. Räiskimisen lisäksi Bond osaa myös lähitaistelun jalon taidon, joka tosin jää pelissä sivuosaan. Kaahailukin jää hieman vaisuksi. Näyttävää meno kyllä on, mutta pelaajan toimia on rajoitettu liikaa. Moninpelikin on mukana, mutta vain jaetulla ruudulla ja moninpelimoodit ovat aika heikkoja.

Juonen kuljettaminen ja tarina on yllättävän heikosti toteutettu, kun otetaan huomion pelin lähtökohdat ja taustavoimat. Ilman Bond-lisenssiä ja tuttuja kasvoja kyseessä voisi olla mikä tahansa harvinaisen näyttävä toimintarymistely. Tällaisenaan peli jää Bond-maailman pintapuoliseksi raapaisuksi, jossa esitetään vain ne elämää suuremmat toimintakohtaukset.

— Mikko Matilainen