Uusimmat

Journey to the Center of the Earth (pc)

08.04.2004 00:00 Muropaketin toimitus

Valoisaa menoa maan uumenissa

Frogwaresin Journey to the Center of the Earth perustuu löyhästi Jules Vernen saman nimiseen romaaniin. Teoksesta lainataan taustatarina ja ajatus maanalaisesta maailmasta. Pelin sankaritar Ariane joutuu onnettomuuteen kuvausretkellä Islannissa ja putoaa sattumien kautta maan alle. Sieltä täytyy päästä takaisin maan pinnalle. Tarina on mielenkiintoinen, eikä se väsähdä 40:n pelitunnin aikana.

Pelin kontrollit ovat yksinkertaiset. Kaikki toimii hiiren ja kursorin varassa, ja peli valitsee jokaisen toiminnon automaattisesti. Käyttöliittymässä on omat vikansa, sillä hotspotteja metsästämällä löytää liiankin helposti ratkaisun moneen pulmaan. Sankaritarta saa myös usein ohjata kädestä pitäen, kun reitinhakualgoritmi panee hänet vain pyörimään ympyrää.

Pelin pulmat koostuvat pääasiassa esineiden yhdistelystä ja arvoituksista. Esineisiin perustuvat ongelmat ovat erittäin helppoja, mutta arvoituksissa aivot joutuvat työskentelemään tosissaan.

Journeyn heikkoja kohtia ovat käyttöliittymän lapsusten lisäksi grafiikka ja äänimaailma. Esirenderöityjen kuvien päälle piirretyt 3D-hahmot näyttävät leijuvan irrallaan taustasta. Kuvien taso vaihtelee rajusti huonosta keskinkertaiseen. Äänimaailma on kehno, eikä se luo lainkaan tunnelmaa. Ääninäyttelijät ovat keskitasoa huonompia. Musiikki on tarinan ohella ainoa tunnelmanluoja, mutta sitä valitettavasti kuulee pelissä liian vähän.

Journey to the Center of the Earth on ihan kelpo seikkailupeli, mutta nykypäivän standardeja se ei täytä. Hyvä tarina jää pahasti kankean teknisen toteutuksen jalkoihin. Sääli, sillä seikkailupeligenre saisi herätä vanhaan loistoonsa.