Uusimmat

Karaoke Stage 2 (PS2)

04.07.2006 14:15 Muropaketin toimitus

Konsolikaraoke on pelaamisen tasa-arvoisimpia muotoja, se ei katso ikää eikä muita eroavaisuuksia. Riittää, kun on valmis esiintymään ystävien seurassa.

Sonyn SingStar-peleillä on tukeva jalansija konsolikaraokemarkkinoilla, mutta Konamin jatko-osa alkuperäiselle Karaoke Stage -pelille on riittävän omaperäinen herättämään kiinnostuksen.

Ehkä suurin ero näiden kahden karaokepelisarjan välillä on niiden yleisilme. Tällä osa-alueella Karaoke Stage 2 eroaa SingStar-sarjasta enemmän perinteisiä videopelejä muistuttavan grafiikkansa ansiosta. Myös se, että peliin voi luoda omat hahmot, tekee siitä asteen henkilökohtaisemman kuin SingStar.

Karaoke Stage 2:ssa lavalla nähdään pelihahmot, eikä pelaaja vain laula musiikkivideon päälle, kuten SingStarissa. Eri esiintymislavat ja -paikat sekä suoritteiden avulla avattava ekstramateriaali antavat lisäpotkua jopa yksinpelaamiseen.

Laulaminen on kuitenkin toteutettu hankalammin kuin kilpailijassa. Vaikka ruudulla viipottava nuoli osoittaakin kiitettävän tarkasti oikean äänenkorkeuden, SingStar on helpommin luettava peli. Kappalevalikoima käsittää cover-versioita. Esiintyjät ovat hyvää tasoa, mutta kappaleista puuttuu puhtia. Ne kuulostavat laiskoilta.

Karaoke Stage 2 on joka tapauksessa hyvä ja hauska peli. Myös se, että pelistä löytyy tuki tanssimatolle ja EyeToy-kameralle on hieno juttu. Harvassa pelissä saa tanssia ja laulaa itsensä näköisen esiintyjän heiluessa virtuaalilavalla.

4 pistettä

Lyhyesti: Hyvä konsolikaraoke, joka eroaa edukseen videopelimäisen ilmeensä ja tanssimattotuen ansiosta.

Julkaisu: myynnissä
Järjestelmä: PS2
Pelaajia: 1-8
Ikäsuositus: S-3
Verkkopeli: ei