Uusimmat

Majesty 2 -ennakko (PC)

20.04.2009 15:11 Miikka Lehtonen

Vuonna 2000 ilmestynyt Majesty oli veikeä ja ainutlaatuinen näkemys fantasiastrategiasta. Sen sijaan että pelaaja itse olisi komentanut sankareita hirviöitä vastaan, hän pyörittikin fantasiakuningaskuntaa ja yritti tehdä hirviöiden listimisestä kannattavaa bisnestä.

Ainutlaatuiseen peli-ideaan yhdistyi monta muutakin hyvää ideaa, sekä vaikeustaso, jota voi luonnehtia armottomaksi. Ei ole sattumaa, että alkuperäistä peliä pelataan edelleen, mutta miten kauan? Jatko-osa on nimittäin vihdoin tulossa.

Majesty 2:n peli-idea on mitä huikein. Perinteisissä fantasiapeleissä pelaaja komentaa itse suuria sankareitaan näiden taistelussa pahuuden voimia vastaan, mutta Majestyssä hän omaksuu näitä rahoittavan taustatahon roolin. Pelaaja rakentaa kuningaskuntaansa, värvää killoista sankareita ja sitten yrittää lahjoa näitä tekemään jotain järkevää, kuten vaikka tappamaan lauman rottia, jotka nakertavat kuninkaan linnaa kumoon.

Siinä sivussa sankarit keräsivät kokemuspisteitä, nousivat tasoja, oppivat uusia kykyjä ja tuhlasivat seikkailuissa tienaamiaan rahoja pelaajan tavernoissa, sepänpajoissa ja muissa liikekohteissa. Vaikka moista ei välttämättä paperilla uskoisi, erikoinen bisneksen ja fantasian sekoitus toimi todella hyvin ja monet pelaavat peliä edelleen sen karusta 2D-grafiikasta ja muista teknisistä rajoituksista huolimatta.

Enemmän kaikkea

Loppukeväästä ilmestyvä Majesty 2 jatkaa siitä, mihin edellinen peli lopetti, joskin ensifiilikset olivat hieman nostalgisemmat. Majesty 2 tuntuu nimittäin välittömältä kotiinpaluulta Majestyn maille, joskin nyt näppärällä 3D-grafiikalla varustettuna. Testiin toimitetulla alpha-versiolla oli pahana tapana kaatuilla parin minuutin välein tai kun peliä yritti tallentaa, joten hirvittävän syvällisiä testejä emme päässeet tekemään.  Hyvältä kuitenkin vaikutti.

Pelin uudistukset syventävät peliä ja parantavat alkuperäisen ominaisuuksia. Sankarien tekoälyä kehutaan paremmaksi ja se ottaa muun muassa huomioon sen, miten kokemuksen karttuessa sankareille nousee hiljalleen myös keltaista nestettä päähän. Kymppitason ritari voi kyllä haluta lähteä tappelemaan lohikäärmettä vastaan, mutta ei jaksa nostaa pakaroitaan penkistä pysäyttääkseen kaupungilla riehuvaa ja lantsareita tappavaa rottaa. Hauskaa ja raivostuttavaa, kuin Majesty pähkinänkuoressa.

Pelaajalle annetaan tällä kertaa myös enemmän mahdollisuuksia vaikuttaa itse kuningaskuntansa kohtaloon. Alkuperäisessä pelissä pelaaja ei voinut tehdä paljon muuta kuin maksaa verirahoja hirviöiden hengestä siinä toivossa, että joku sankari jaksaisi lunastaa potin, tai heitellä harvalukuisia loitsujaan. Molempia mahdollisuuksia on nyt laajennettu ja lisäksi pelaajan kehutaan voivan rakennella erilaisia ansoja ja monipuolisempia puolustusvehkeitä pitkin kuningaskuntaansa.

Pelin julkaiseva Paradox Interactive kehuu, että Majesty 2 tulee sisältämään yli 60 tehtävää, reilusti uusia varusteita, rakennuksia, hahmoluokkia ja hirviöitä. Tässä vaiheessa on vielä paha sanoa mitään kovin perusteellista, mutta wanhalle Majesty-fanille tuli kyllä sen verran nostalginen olo, että jotain mukavaa saattaa olla tulossa.

 

Tekijä: 1C Games
Julkaisija: Paradox Interactive
Testattu: PC
Tulossa: PC, kevät 2009
Pelin kotisivu: http://www.majesty2.com/
Miikka Lehtonen

 

Lue myös

Age of Pirates 2 – City of Abandoned Ships -ennakko (PC)

Elven Legacy (PC)

Ninja Blade (360)

Onechanbara: Bikini Samurai Squad (360)

Silent Hill: Homecoming (PC)

Singstar Queen (PS2, PS3)

The Godfather II (PC, PS3, 360)

Theatre of War 2 -ennakko (PC)