Uusimmat

Mansikka-Marja ystävineen (PC)

04.07.2006 14:36 Muropaketin toimitus

Mansikka-Marja-sarja on anglosaksisissa maissa paremmin tunnettu nimellä Strawberry Shortcake. Ymmärrettävästi kielensolmuttajan peli on käännetty kotimaiseen muotoon – onhan se myös kokonaan suomeksi tehty. Tämä on hyvä asia, jottei vanhempien pidä olla jatkuvasti vieressä tulkkaamassa pelin tapahtumia.

Mansikka-Marjan sisältö on pelin kohderyhmää ajatellen juuri niin väkivallatonta ja sopivaa kuin voikin toivoa. Pelissä tehdään erilaisia tehtäviä, kuten etsitään huoneesta hukkuneita tavaroita, kerätään hedelmiä tai leikitään piilosta.

Tehtävät ovat sopivan helppoja lapsille, ja mukana on myös versio mainiosta ja klassisesta Zoolander-pelistä, joka sopii myös aikuisille. Eri vaikeustasoja on kolme.

Valitettavasti tekninen toteutus häiritsee hieman pelikokemusta. Taustamusiikki on liian kovalla, ja Mansikka-Marjan ja muiden pelissä esiintyvien hahmojen puhe jää välillä liian taka-alalle. Tehtävissä hiiren nappien painallus toimii välillä turhan hitaasti, ja kärsimättömämpi pelaaja tuskastuu pelin ajoittaiseen tahmaamiseen.

Teknisistä ongelmistaan huolimatta Mansikka-Marja on väkivallaton vaihtoehto perheen pienemmille. Se on sopivan helppo ja sen vaaleanpunainen ulkoasu riittävän pirteä. 3–7-vuotiaille peli on turvallista viihdettä – vanhemmille tytöille (sillä tytöillehän peli on tarkoitettu)sopivatkin sitten paremmin esimerkiksi Winx-pelisarjan pelit.

3 pistettä

Lyhyesti: Helppo ja värikäs lastenpeli tytöille.

Järjestelmä: pc
Ikäsuositus: S-3
Julkaisu: Myynnissä
Pelaajia: 1
Verkkopeli: Ei
Testasi: Jarkko Fräntilä

Muropaketin uusimmat