Uusimmat

Mario Golf Advance Tour (GBA)

10.11.2004 00:00 Antti Mutta

Loistavien Golden Sun -roolipelien tekijä Camelot tuntuu taitavan miekan ja magian lisäksi mailan ja golfpallon salat. Firma jatkaa Game Boy Colorille tekemänsä klassisen Mario Golfin perintöä käsikonsoliviheriöille sijoittuvalla Mario Golf Advance Tourilla.

Pääpeli on laaja, kuusi eri kenttää käsittävä tarinatila, joka lainaa toimivasti roolipelielementtejä. Lisäksi tarjolla on yksittäisen pelin Quick Shot -tila ja moninpelitila, joka tukee langatonta adapteria.

Tarinatilassa pelaaja ohjaa kahta nuorta golfaajaa, jotka saapuvat opettelemaan jaloa peliä kuuluisan Kidin opetuksella. Tarina lähtee aluksi verkkaisesti käyntiin, mutta eri paikat tutkittuaan vauhtiakin löytyy. Itse golfaaminen jakautuu yksinpeliin ja paripeliin, joista jälkimmäisessä lyödään vuorotellen koneen ohjatessa pelaajan paria.

Lyöminen tapahtuu lajin lukuisista videopeliversioista tuttuun tyyliin. Pelaaja valitsee sopivan mailan, tarkistaa tuulen, määrittelee mihin haluaisi pallonsa lentävän ja lyö parhaansa mukaan. Alussa tuloksiin riittää automaattilyönti, mutta myöhemmin vaikeampi manuaalilyönti on pakko osata vastustajille pärjätäkseen. Palloihin voi myös lisätä kierrettä, josta on hyötyä etenkin esteiden kanssa. Monipuolinen ohjaus on helppo sisäistää.

Turnauksien ja pelien välissä saa jutella yllin kyllin muiden golfaajien kanssa, ja monet käydyistä dialogeista sisältävät hyödyllisiä vinkkejä. Jutustelun lisäksi pelaaja voi muun muassa käydä analysoimassa lyöntiään ammattilaisilla, hankkia parempia mailoja ja pelata erilaisilla erikoissäännöillä toimiva minipelejä, kuten käytettävät mailat arpovaa Club Slotsia. Tekemistä riittääkin runsaasti.

Pelin suojatti Mario toimii lähinnä henkisenä innoittajana ja golfaajien idolina, mutta lopulta pallopelin kuningastakin vastaan pääsee pelaamaan Mario-peleistä tuttuja hahmoja ja vaaroja pullollaan olevalla kotikentällä Mushroom Coursella.

Mario Golf vie mukanaan. Yhtä turnausta pelaa minimissäänkin puoli tuntia, mutta peli vetää magneetin lailla uusintakierrokselle. Advance Tour maistuu roolipelimäisyytensä ja sopivan epärealistisuutensa ansiosta myös oikeasta lajista piittaamattomille virtuaaligolfaajille.

Tekijä: Camelot
Julkaisija: Nintendo
Testattu: Game Boy Advance
Saatavilla: Game Boy Advance
Pelaajia: 1-4
Pelin kotisivu: www.mario-golf.com
 

Muropaketin uusimmat