Uusimmat

Mario & Luigi: Partners in Time (DS)

22.02.2006 00:00 Muropaketin toimitus

Mario, tuo viiksekäs sieniaddikti, on viime aikoina esiintynyt jokaisessa mahdollisessa peligenressä. Vaikka useiden pelikokeilujen onnistumisesta voidaan olla eri mieltä, Marion roolipeliseikkailut ovat aina olleet täyttä rautaa. Mario & Luigi: Superstar Saga nousi Game Boy Advancen parhaiden pelien joukkoon ja saa nyt odotetun jatko-osansa DS:llä.

Edeltäjänsä tavoin Mario & Luigi: Partners in Time on humoristinen roolipeli, jossa väännetään vitsiä paitsi genren, myös Super Mario -pelien kliseistä. Tällä kertaa pelin teemana on aikamatkailu. Kokeillessaan aikakoneen prototyyppiä Sienimaan prinsessa joutuu, kuinkas muuten, kaapatuksi. Tällä kertaa asialla ei tosin ole Bowser, vaan pahat sieniavaruusolennot. Mario ja Luigi matkustavat taaksepäin ajassa pelastamaan prinsessaa ja lyöttäytyvät yhteen omien vauvaversioidensa kanssa.

Paperilla pelin juoni kuulostaa masentavan höperöltä, mutta Mario & Luigi -veteraanit tietävät, että juuri tässä piilee pelin viehätys. Kun prinsessaa pelastamaan lähtevälle Mariolle vakuutetaan, että tällä kertaa prinsessa ei todellakaan ole toisessa linnassa, jokaisen Marioa pelanneen suupielet kääntyvät ylöspäin.

Sieniviihdettä

Humoristisen sisältönsä ohella Mario & Luigi: Partners in Time tekee pesäeroa muihin konsoliroolipeleihin taistelusysteeminsä ohella. Normaaleissa vuoropohjaisissa peleissä pelaaja vain valitsee toimintavalikosta käskyjä ja katselee taistelun kulkua. Mario & Luigi pakottaa pelaajan toimimaan pelin aikana, sillä lyöntien osuminen ja vihollisten hyökkäysten väistäminen vaatii oikea-aikaista nappien painelua. Taitavan pelaajan ei tarvitse ottaa pistettäkään vahinkoa pelin aikana, joskin tämä on täysin utopistinen tavoite.

Helpolta kuulostava taistelusysteemi muuttuu melkoiseksi näppäryystestiksi erikoishyökkäysten aikana. Alkuperäisen pelin Bros-hyökkäykset on muutettu Bros-esineiksi, mutta perusidea on edelleen sama. Veljeskvintetti hyökkää porukalla vihollisten kimppuun esimerkiksi trampoliinilta hyppimällä tai heittelemällä tulikukkia. Mitä paremmin pelaaja seuraa ruudulla näkyviä ohjeita, sitä enemmän vahinkoa hyökkäykset tekevät.

Peli käyttää myös mukavasti hyödykseen DS:n kahta näyttöä. Itse toiminta tapahtuu alemmassa ruudussa ylemmän vaihdellessa tilanteen mukaan. Seikkailun aikana se toimii karttana, mutta taistelussa toimintaruutu venytetään täyttämään molemmat näytöt. Viholliset ja veljekset lentelevät ruudusta toiseen taistelun tiimellyksessä.

Mario & Luigi: Partners in Time on yksinkertaisesti ratkiriemukas peli. Komea ja karkinkirjava 2D-grafiikka on Nintendoa parhaimmillaan. Taustalla svengaavat tarttuvat remixit klassisista Mario-musiikeista ja kaiken kruunaa yksinkertainen, mutta hauska pelattavuus. On harvinaista nähdä roolipelejä, jotka eivät ota itseään turhan vakavasti ja joiden sisältö on muuta kuin kömpelöä teiniangstia. Sienimaan ja roolipelien ystäville Mario & Luigi on lähes pakkohankinta.

Miikka Lehtonen

Tekijä: Alphadream
Julkaisija: Nintendo
Testattu: DS
Saatavilla: DS
Pelaajia: 1
Pelin kotisivu: ml.nintendods.com
 

Muropaketin uusimmat