Uusimmat

Marvel Super Hero Squad: Infinity Gauntlet (PS3, Wii, Xbox 360)

19.01.2011 16:00 Tero Lehtiniemi

Tekijä: Griptonite Games
Julkaisija: THQ
Testattu: Xbox 360
Saatavilla: DS, PlayStation 3, Wii, Xbox 360
Pelaajia: 1-4
Pelin kotisivu: http://marvelshsgame.marvel.com
Arvostelija: Tero Lehtiniemi

 

Marvel Super Hero Squad on animaatio- ja figuurisarja, jonka tarkoituksena oli tuoda melko aikuismaisesta ja väkivaltaisesta supersankarikatraasta astetta sarjakuvamaisempi versio, joka vetoaisi myös niihin perheen pienimpiin.

Super Hero Squad löysi kuitenkin ystäviä myös vanhemmista Marvel-piireistä, ja on tätä nykyä melkoinen rahasampo. Suomessa ilmiö on kuitenkin melko tuntematon, mutta nyt on tarjolla siihen pohjautuva peli. Itseasiassa jo toinen sellainen.

Ensimmäinen Marvel Super Hero Squad -peli meni allekirjoittaneelta totaalisesti ohi, mutta pikaisen internet-lunttauksen perusteella mistään järisyttävän suuresta menetyksestä ei ole kysymys. Koska rakas kotimaamme ei ole Super Hero Squadin parasta fanialuetta, Infinity Gauntletin pitää pelata täysin omillaan, vaikkapa tutuilla Marvel-hahmoilla ja sujuvalla toiminnalla. Mutta tarjoaako se kumpaakaan?

Perinteisten Marvel-sankareiden kanssa nuoruutensa viettäneelle Super Hero Squadin lähestymistapa on melko järkyttävä. Hulk on kuolaava ääliö, joka saa mädäntyneen kelohongan vaikuttamaan sivistyneeltä keskustelukumppanilta, ja joka on kiinnostunut lähinnä kalsareidensa puhtaudesta. Thor taas on kutreistaan huolehtiva, vaahtokylvyissä viihtyvä hienohelma, jonka oneliner ”it’s superhammer time!” on todennäköisesti pelin ainoa naurattava asia, ja tätä rataa.

Kun tällaisella katraalla yritetään tehdä animaatiosarjaa, on lopputulos suurin piirtein yhtä vakavissaan otettava kuin se että yritettäisiin änkeä Transformerseja Muumilaakson tarinoihin. Ei näin.

Pelin juoni pohjautuu ilmeisesti animaatiosarjan toiseen tuotantokauteen, ja saa alkunsa melko dramaattisesta tilanteesta. Iron Man ja Hulk ovat hakemassa paikallisesta avaruussupermarketista Blondien kenkiä, kun ystävällinen kaupantäti ilmoittaa että kengät olivat menneet sekaisin paikallisen megapahiksen pyykkien kanssa.

Kenkien pelastusreissu saa yllättävän käänteen, kun paljastuu että pahapaha Thanos on keräämässä voimajalokiviä Ikuisuuden hansikkaaseen, jonka valmistuminen tietäisi koko universumin loppua. Tästä alkaa sitten hurja kilpajuoksu voimakivien perässä, kun puoli galaksia alkaa havitella niitä.

Koska en ole vanha enkä penseä, niin sanon selkeästi että koko juonikuvio on täysin typerä. Kaiken lisäksi sitä ruokitaan sekä absurdeilla juonenkäänteillä että väkisin väännetyillä vitseillä, jotka saavat allekirjoittaneen puujalatkin kuulostamaan hauskoilta.

Ego Star Wars

Juoni haisee ja Super Hero Squadin versiointi tutuista hahmoista samaten, joten mitenkäs on sitten itse pelin laita? Meininkiä voisi luonnehtia jonkinasteiseksi sekoitukseksi sivulle vieriviä beat’em’uppeja ja Lego-pelejä. Pääsääntöisesti tarinatila koostuu siitä, että kaksi sankariporukan edustajaa hyppii, loikkii ja pätkii vastaan tulevia vihollisia.

Välillä tosin joudutaan ratkomaan yksinkertaisia puzzleja, jolloin avainasemassa ovat hahmojen uniikit kyvyt. Hulk luonnollisesti jyrää massiivisella voimallaan, Iron Man kräkkäilee tietokoneita, Falcon on huippunopea ja niin edelleen.

Juonensa, hahmojensa ja puzzlejen vaikeustason puolesta pelin suositusikäraja 7+ pitää kuta kuinkin paikkansa, joten kovin pahasti aivonystyröitään ei joudu vaivaamaan.

Ulkoasunsa puolesta peli on yhdistelmä liian kirkasta välipalettia sekä yli-yksinkertaisia hahmoja ja ympäristöjä. Ollakseen mukamas piirrosmainen sen ulosanti on käsittämättömän mitäänsanomaton.

Vaikka pelin pelaaminen hetkittäin toikin melkoiset Lego Star Wars- vibat, lopputuloksesta vain puuttuu suurin piirtein kaikki mikä siinä kiehtoo.

Lego-hahmoilla sympaattisesti ja toimivasti rakennetun scifi-eepoksen versiointi yhdistettynä toimivaan ja hauskaan kaksinpeliin on yhdistelmä, johon verrattuna Infinity Gauntlet ei pysty tarjoamaan mitään. Se on pelinä täysin mitäänsanomaton, toisinaan jopa ärsyttävä. Pelin sijasta tekisin enemmän mieli puhua Marvel Super Hero Squad -fanituotteesta, joka ei sarjaa tuntemattomille opeta korkeintaan muuta kuin vihaa ja halveksuntaa.

 

Lue myös

Epic Mickey (Wii)

ilomilo (Xbox 360)

Legend of Guardians: The Owls of Ga’Hoole (PS3, Wii, Xbox 360)

LittleBigPlanet 2 (PS3)

Michael Jackson: The Experience (DS, PSP, Wii)

Raving Rabbids Travel in Time (DS, Wii)

SingStar Dance (PS3)

Sly Trilogy (PS3)