Uusimmat

Medal of Honor: Infiltrator (GBA)

28.01.2004 00:00 Muropaketin toimitus

Toiseen maailmansotaan sijoittuvan suositun Medal Of Honor-sarjan uusin osa on tällä kertaa ilmestynyt Gameboy Advancelle. Mutta toisin kuin edellisissä Medal of Honor -peleissä, 3D:stä on tällä kertaa luovuttu, ja taistelukentät näytetään käsikonsolille toimivammasta yläperspektiivistä.

Useista tehtävistä selviää suoralla action-tyylisellä ”juokse ja ammu” -metodilla, kun taas välillä onnistumisen edellytyksenä on vihollisten selän takaa hiippailu. Jos tällaisessa tilanteessa jää kiinni, saa vastaansa tusinan verran vihollisia, ja ajoittain henki voi olla hiuskarvankin varassa.

Aseina päähahmolla on tutut toisen maailmansodan kiväärit ja kranaatit. Pelaaja voi kantaa kerralla vain yhdenlaista aseyhdistelmää. Esimerkiksi heikoimman konekiväärin mukaan mahtuu jopa kymmenen käsikranaattia, kun taas singon kanssa pelaaja voi kantaa vain piskuista pistoolia. Eri aseyhdistelmät tuovat peliin pientä riskinottoa, koska on vaikea arvata, millainen vihollislauma tehtävän aikana vielä tulee vastaan.

Normaalitehtävien välissä pelaaja istutetaan laivan tykkimiehen rooliin. Tällöin tarkoituksena on suojella omaa laivaa vihollisen sotilailta ja tankeilta. Nämä sivuttain scrollaavat osuudet muistuttavat ehkä vahvimmin klassikkopeli Operation Wolfia. Vihollisia ilmestyy nopeammin kuin silmä ehtii havaita, ja ainoa tapa selvitä on refleksinomainen tähtäys ja armoton ampuminen.

Medal Of Honor: Infiltrator lainaa onnistuneesti monesta eri pelityylistä, ja tarjoaa yllättävänkin monipuolisen pelikokemuksen. Pitkä miinus tulee kuitenkin pelin lyhyestä kestosta; viiden tehtävän ja 15:n tason läpi pelaaminen on liian nopeaa, ja pelin uudelleen pelaaminen ei välttämättä kaikkia innosta.