Uusimmat

Metal Arms: Glitch in the System (Xbox)

05.03.2004 00:00 Muropaketin toimitus

Moni hyvä peli hukkui joulun syövereihin. Metal Arms: Glitch in the System ei ollut jouluhitti, mutta sitä ei sovi väheksyä. Arvostelussa on Xbox-versio, mutta peli julkaistaan myös PlayStation 2:lle ja GameCubelle.

Pelin pääosassa on Glitch, joka on kaivosrobottien ainoa toivo ilkeämielisiä valloittajia vastaan. Metal Armsin vihollisissa on ripaus Halon huumoria, eikä peli suhtaudu itseensä liian vakavasti. Käytössä on vajaa kaksikymmentä toisistaan eroavaa ja päivitettävää asetta, joilla pahiksia pistetään poikki ja pinoon, tai pikemminkin osiksi ja sulattoon. Räjähdykset ja muut efektit ovat mainiota katseltavaa, eivätkä taistelut käy tylsiksi. Haastettakin riittää, sillä neljästä vaikeustasosta huolimatta Metal Armsia ei voi kutsua helpoksi.

Kenttäsuunnittelu noudattaa peruskaavaa ja on paikoitellen hieman ankeaa, mutta pelin suola ovat tavallisesta perusräiskyttelystä eroavat erikoistehtävät, joissa pääsee esimerkiksi ajamaan ajoneuvoilla tai ohjaamaan robotteja. Tässä vaiheessa arvostelua kuuluisi sanoa, että valitettavasti peli kestää vain kymmenen tuntia. Onneksi väite ei koske Metal Armsia, sillä yksinpelin yli 40 tehtävää vievät peliaikaa paristakymmenestä tunnista ylöspäin.

Kaiken kruunaa hauska ja vaihteleva moninpeli, jossa kahdesta neljään pelaajaa voi ottaa mittaa toisistaan useissa pelimuodoissa. Ajoneuvot ja muut extrat pitävät mielenkiintoa yllä pitkään. Valitettavasti system link- tai Xbox Live -tukea ei ole, mutta hektinen meininki viehättää jaetullakin ruudulla. Grafiikka on hyvää, eikä Xbox-versio hidastele häiritsevästi.

Pelin tekijöille täytyy nostaa kypärää ja toivottaa hyvää jatkoa, sillä laadusta ei ole tingitty. Metal Arms: Glitch in the System on vekkuli toimintapeli, joka on kerrassaan erinomainen valinta pitkäikäistä hupia etsiville.

Joel Kinnunen