Uusimmat

Metal Gear Solid: Twin Snakes (GC)

24.03.2004 00:00 Muropaketin toimitus

Metal Gear Solid: Twin Snakes on täällä. Peli pitää sisällään ensimmäisen Metal Gear Solidin, eikä pelisarjan molempia osia, kuten nimestä voisi ehkä päätellä. GameCuben Twin Snakes ei kuitenkaan ole suora käännös jo useiden vuosien takaisista PlayStation- ja PC-versioista, vaan grafiikka ja pelattavuus ovat nykypäivän standardit kevyesti täyttävän MGS2:n tasoa.

Pelin päähenkilönä seikkailee soluttautumisekspertti Solid Snake, joka lähtee Alaskaan tekemään selvää maailmaa uhkaavasta terroristijoukosta. Alussa asetelma on simppeli, mutta pelin edetessä tarina alkaa rönsyillä joka suuntaan. Juoni on kuitenkin erittäin hyvin kirjoitettu ja henkilöhahmot vahvoja. Kokonaisuutena Twin Snakesin tarina on ehkä pelimaailman paras, eikä se ole vähän sanottu.

Syvällinen tarina tuo mukanaan myös ongelman. Pelattavaa on nimittäin vähän. Välinäytökset ja radiokeskustelut skippaamalla koko pelin voi läpäistä reilusti alle viidessä tunnissa. Juonen selvittelyyn kulutetaan aikaa suunnilleen saman verran. Ensimmäistä kertaa Metal Gear Solidia pelaava kuitenkin viihtynee pelin parissa jopa parikymmentä tuntia, sillä peli ei ole helppo, ja muutamien ongelmien ratkaisussa voi kulua hyvinkin pitkään.

Hiipimis- ja toimintaosuudet toimivat hyvin. Vihollisten välttely ei ole ylivoimaisen vaikeaa, mutta varomaton pelaaja havaitaan kyllä nopeasti. Avointa tulitaistelua on välteltävä viimeiseen asti, muuten ei hyvä heilu. Suoraviivaiseksi räiskinnäksi peli repeää vain välipomoja vastaan taisteltaessa.

Twin Snakes nojaa vahvasti tarinaansa, ja mikäs on nojatessa, muttei pelillisissä osuuksissakaan ole mitään vikaa. Kyseessä on erittäin vahva paketti, jossa olisi tosin voinut olla enemmänkin pelattavaa.

— Mikko Matilainen

Muropaketin uusimmat