Uusimmat

Metroid: Zero Mission (GBA)

02.04.2004 00:00 Muropaketin toimitus

Metroid on jo monta osaa ja pelilaitetta nähnyt, eräänlaisen kulttistatuksen saavuttanut pelisarja. Sarjan pääosassa on Samus Aran -niminen palkkiometsästäjä. Nyt ilmestynyt Metroid: Zero Mission kertoo Samuksen ensimmäisestä tehtävästä.

Metroid edustaa käsikonsolille lähes täydellisesti sopivaa tasohyppely- ja seikkailugenreä. Lisäksi se on harvinaisen laaja peli. Tällä kertaa mukana on kuusi laajaa aluetta, joissa on kymmeniä huoneita ja tusinoittain vihollisia. Pelin suolana on tietenkin eri puolille piilotetut ylimääräiset power-upit.

Peli on uskollinen sarjalleen niin hyvässä kuin pahassakin. Luolien kartoittaminen ja lisävarusteiden hankkiminen on mielekästä puuhaa. Salaisia huoneita ja power-uppeja on paljon. Niiden löytäminen on yleensä tarkkaavaisuutta vaativaa puuhaa, mutta perusteellisuus palkitaan. Aluksi heiveröinen Samus kehittyy pikkuhiljaa oikeaksi tuhokoneeksi.

Tietyssä vaiheessa peli kuitenkin muuttuu lähes sadistisen vaikeaksi, ja moni pelaaja luopunee leikistä. Pelaamista jatkavat ne, jotka ovat jaksaneet tahkota edellisetkin Metroidit läpi. Heitä varten peliin onkin piilotettu monta yllätystä, kuten versio alkuperäisestä Metroidista.

Peliä voi suositella niille, joita nostalgiset tasohyppelyt kiinnostavat. Sarjan faneillehan uusi Metroid on joka tapauksessa pakko-ostos.