Uusimmat

Midway Arcade Treasures (Xbox)

30.03.2004 00:00 Muropaketin toimitus

Klassikkopelien uudelleenlämmittelyt ovat aina mielenkiintoisia. Midway Arcade Treasures kokoaa yhteen 24 enemmän tai vähemmän klassikoksi ristittyä peliä. eDome testasi sekä Xbox- että PlayStation 2 -versiot, eikä pettynyt.

Suurin osa kokoelman peleistä on monelle pelaajalle vähintään nimeltä tuttuja. Tunnetuin lienee Gauntlet, joka on luolastorohmuamisen esi-isä. Defender, Robotron ja monta muuta kestosuosikkia on myös mukana. Muutama outolintukin on joukkoon eksynyt, mutta kokonaisuutena paketti on kunnon retrokamaa. Pelien asetuksia ja kontrolleja voi säätää mieleisekseen, muilta osin pelit ovat grafiikkaa myöten täysin alkuperäisessä muodossaan. Kokoelman puolesta puhuu myös hinta, joka on vain puolet normaalista.

Pelit ovat yksinkertaisia ja nopeita oppia, mikä vähentää niiden elinikää. Yksinpelinä kokoelmasta ei saa nostalgiahuurujen lisäksi kovinkaan paljon irti, mutta moninpelinä hupia riittää pitempään. Yksi parhaista on linnanrakentelupeli Rampart, joka yhdistää tetrismäistä palojen asettelua ja nopeatempoista ammuskelua. 90-luvun alkupuolella monelle konsolille julkaistu Smash TV on myös erittäin mukava pelituttavuus, eikä Gauntletin vetovoimaa pidä aliarvioida. Muista nimekkäistä klassikoista mainittakoon vielä Marble Madness, Joust ja SpyHunter.

Huonojakin tuotoksia on, kuten sekopäinen ruoanheittelypeli Splat!, mutta terapiasessio Paperboyn, Rampagen tai Super Sprintin parissa helpottaa oloa. Kovin suurta viihdearvoa kaikilla peleillä ei enää ole, mutta jo pelkkä nostalgia vie pitkälle. Kokoelman superylläribonuksia ovat tietopaketit ja pelintekijöiden haastattelut. Heikosta tuotantolaadustaan huolimatta ne ovat mielenkiintoisia, mutta valitettavasti katsottavaa tai luettavaa ei ole ihan joka pelistä.

Xboxilla on Live-tuki parhaiden tulosten lähettämiseksi, mutta muita eroja PlayStation 2 -versioon ei ole. Legendaariset pelit, halpa hinta ja mielenkiintoiset lisämateriaalit tekevät Midway Arcade Treasuresistä hyvän kokoelman pelihistoriasta kiinnostuneille.

Joel Kinnunen

Kokoelman pelit:

SpyHunter
Defender
Defender 2
Gauntlet
Joust
Joust 2
Paperboy
Rampage
Marble Madness

Robotron 2084
Smash TV
Bubbles
Roadblasters
Blaster
Rampart
Sinistar
720
Super Sprint

Toobin
KLAX
Splat!
Satan’s Hollow
Vindicators
Root Beer Tapper