Uusimmat

Mort the Chicken (PSX)

19.02.2001 18:33 Muropaketin toimitus

Crave Entertainment on vääntänyt kieli poskessa kasaan koomisen pelin nimeltä Mort the Chicken. UbiSoftin julkaisemassa pelissä ohjataan vaihtoehtoisessa universumissa asustavaa Mortimer -nimistä kanaa. Mortin universumi on täsmälleen omamme kaltainen, sillä pienellä erotuksella että kanat ovat luomakunnan kruunuja ihmisten sijaan. Hommat alkavat kuitenkin mennä metsään, kun käy ilmi, että ilkeässä rinnakkaistodellisuudessa majailee kuution muotoisia elämänmuotoja, jotka kutsuvat itseään Boolyoneiksi.

Boolyonien tiedemiehet ovat vasta äskettäin havainneet, että heidän oman maailmansa ulkopuolella sijaitsee toinen, kanojen asuttama maailma. Järkyttävän väärinkäsityksen johdosta Boolyonien johto päätyy uskomaan, että kanat pitävät kuutioita vankeina ja orjuuttavat niitä omassa maailmassaan. Tämä ei tietenkään ole hyväksyttävää, joten kuutio-olennot käväisevät kaappaamassa nipun kananpoikia omiksi vangeikseen ja ripottelevat tipuset pitkin oman ulottuvuutensa 3D-tasohyppelykenttiä. Pikkukanoja on määrä pitää panttivankeina kunnes ”kuutiot ovat vapaita”.

Luonnollisesti siis pelin ideana on käydä tasohyppelyt läpi ja keräillä siipikarjainen jälkikasvu talteen. Kentistä löytyy urakkaa helpottavia apuvälineitä joka lähtöön kananmuniin jemmattuina. Kentät monimutkaistuvat ja vaarat lisääntyvät sitä mukaa mitä pitemmälle edetään. Kontrollit ovat helposti omaksuttavissa ja peliin pääsee nopeasti sisälle, mutta grafiikka vaikuttaa jotenkin suttuiselta. Myös hysteerisen kirkkaat värit alkavat pitemmän päälle aiheuttamaan orastavaa päänsärkyä, mutta onneksi pelin voi tallentaa jokaisen kentän jälkeen.

Jälleen kerran pahimmin kapuloita rattaisiin heittää kamera. Jostain syystä ”olan yli” -tyylillä toteutettu kuvakulman valinta vaikuttaa kerta kerralta enemmän häviäjän ratkaisulta. Yhdessäkään pelissä jossa tätä on käytetty, en ole törmännyt edes kohtalaisesti toimivaan versioon. Poikkeusta sääntöön ei tämäkän peli tuo, vaan jatkuvasti on vaikeuksia nähdä menosuuntaan ja tekstuurit hyppivät silmille kun toimitaan seinän läheisyydessä. No ajan oloon kaikkeen tietysti tottuu, mutta jonkinlaista kehitystä myös tälle saralle odottaisi pikkuhiljaa. Mort the Chickenin parasta antia ovat välianimaatiot, joissa seurataan muun muassa uutisten välityksellä Mortimerin edesottamuksia ja kauhistellaan hänen epäkanamaista käytöstään. Jos ei peli muuten tunnu pelaamisen arvoiselta niin välipätkien naurupaukut motivoivat tahkoamaan aina seuraavankin kentän läpi.

Idealtaan yksinkertainen peli toimii joka tapauksessa humoristisen ja erilaisen maailmansa takia, vaikkakin joskus tuntuu siltä että tasohyppelyitä on nähty jo aivan tarpeeksi, oli peliympäristö sitten kuinka mielenkiintoinen tahansa. Mort the Chicken löytyy hyvinvarustettujen pelikauppojen hyllyltä PlayStation -formaatissa. Pelin arvosteltavaksi tarjosi ystävällisesti maahantuoja Plan 1.

 

Kehittäjä: Crave Entertainment
Julkaisija: UbiSoft
Maahantuoja: Plan 1
Kotisivu: Mort the Chicken