Uusimmat

Moto Racer DS (DS)

20.07.2009 13:30 Eric Hartin

DS:lle on laitteen rajoituksista huolimatta ilmestynyt yllättävän päteviä ajelupelejä. Varsinaista motskaripeliä ei laitteelle vielä tähän mennessä olla tehty, mikä tekee Moto Racer DS:stä laitteen sekä ainoan että parhaan aihetta liipaisevan pelin.  

Uuden Moto Racerin yllättävin veto on täysin kosketusnäytölle pohjaava ohjaus. Kosketusnäyttöä tulkitaan hieman kuin analogitikkua ja liipasimia. Kosketusnäytön ylälaidalla seikkaileva stylus saa moottoripyörän kiihtymään, alalaidalla se taas jarruttaa. Laidat ovat kääntymistä varten. Turbot ja pyörän kallistelu hoituvat napeista ja liipaisimista. Valitusta puolesta riippuen kallistelun voi hoitaa joko nuoliohjaimella tai toisella puolella olevilla napeilla.

Haparoiden voittoon

Alkujärkytys oli aikamoinen, mutta pienen totuttelun jälkeen homma pelaa täysin luontevasti. Radat soljuvat lähes itsestään ja äkkinäiset U-käännökset ovat lasten leikkiä. Itse asiassa tämä on pieni ongelmakin, sillä ohjausmekaniikan täydellisen haltsaamisen jälkeen jokaisen moodin alkupään helpot kilpailut lakkaavat olemasta yhtään haastavia. Vaikeammat kisat joutuu avaamaan voittamalla niitä helpompia kisoja. Onneksi vaikeammilla tasoilla haastetta löytyy sitä kaipaaville.  

Moto Racer DS sisältää neljä eri moodia: grand prixin, supercrossin, freestylen sekä liikennekisat. Ratojen määrä on valitettavan vähäinen, mutta onneksi erilaisia moodeja ja vaikeustasoja on riittävä määrä. Näiden lisäksi löytyy nettiscoreboard ja kahdeksan pelaajan moninpeli, mutta jälkimmäistä ei voi ajaa netissä.

Ainoa laatuaan

Alustan huomioon ottaen peli on silkkaa arcademenoa, mutta pyörän päällä pysyminen vaatii silti keskittymistä. Tekoäly jättää pelaajan herkästi puremaan pölyä eikä pohjaa kuminauhaan; erittäin hyvin ja erittäin huonosti pärjäävät pelaajat huomaavat pian näkevänsä vastustajien pyörät toiseen kertaan. 

Äänet ovat pelin ehkä heikoin osa-alue on. Musiikit ovat geneerisintä ysärijynkkää vähään aikaan eikä ärsyttävän ohut moottori-ininä auta asiaa. Audiovisuaalinen puoli on muuten toimivalla tasolla: kyseessä on DS:n ehkä kauneimpia kolmiulotteisia pelejä; vauhdintuntuakin löytyy. 

Moto Racer DS on yllättävän toimiva paketti. Tunnustetaan, DS:llä ei hirveästi sitä kilpailua ole. Peli on erittäin tervetullut alustalle, jolle ainoat pätevät vastaavat pelit ovat Mario Kart DS ja Trackmanian DS-versio. Kannettavaa moottoripyöräilyä etsivälle se on ainoa pätevä vaihtoehto. 

 

Tekijä: Nobilis

Julkaisija: Nintendo

Testattu: Nintendo DS

Saatavilla: Nintendo DS

Pelaajia:  1-8

Pelin kotisivu: http://www.motoracer-thegame.com/en

Eric Hartin

 

Lue myös

Lips (360)

High School Musical 3: Senior Year Dance! (PC, PS2, Wii, 360)

Battlefield 1943 (PC, PS3, 360)

Overlord 2 (PC, PS3, 360)