Uusimmat

NFL Street (GC)

03.03.2004 00:00 Muropaketin toimitus

eDomen arvostelussa Gamecuben NFL Street

Kaikille nykykonsoleille julkaistu NFL Street tarjoilee EA Bigin pelinkehittäjien näkemyksen jenkkifutiksesta. Se ei kuitenkaan ole vääntynyt katu-uskottavaan muotoon yhtä hyvin kuin esimerkiksi koripallo.

Sääntöjen ja joukkueenjäsenten karsimisen myötä lajin pelillisesti mielenkiintoisin osuus eli taktisuus on kärsinyt kovan kolauksen. Toisaalta peliin ei synny samanlaista rentoa tunnelmaansa kuin edeltäjiinsä, sillä jatkuva pelikuvioiden valitseminen pätkii toiminnallisen urheiluviihteen kymmenen sekunnin mittaisiin paloihin. Kultainen keskitie nakertaa siis molempia osa-alueita. Pientä kritiikkiä on esitettävä myös pelattavuudesta, sillä tehokas puolustaminen on hyvin hankalaa. Hyökkäyspeli ja tyylittely sen sijaan toimivat hyvin.

Paketin sisältö on kasattu tiukalla ammattitaidolla. Sen selkäranka on uramoodi, jossa joukkueen on hankittava kokemusta pystyäkseen raivaamaan tiensä kaikkien NFL-joukkueiden lävitse. Koitokset jakautuvat karsintaotteluihin ja kymmeniin erilaisiin haasteisiin, jotka voittamalla voi parantaa urheilijoidensa ominaisuuksia, avata uusia pelikuvioita ja hankkia varusteita. Lopputuloksena on addiktiivinen ja hyvin tasapainotettu kokonaisuus, jonka parissa vierähtää helposti useita tunteja kerrallaan.

Tulokkaan elinikää lisää myös hyvin toteutettu moninpeli. Mukaan mahtuu neljä pelaajaa, jotka voivat pelata joko samassa joukkueessa tai toisiaan vastaan. Yhteistyö onnistuu yksittäisten otteluiden lisäksi myös uramoodissa, mikä lisää pelikokemuksen antoisuutta huomattavasti. NFL Streetistä irtoaakin kiitettävän paljon peliviihdettä. Katu-uskottavan jenkkifutiksen perusidea ontuu kuitenkin sen verran, että rahansa voisi sijoittaa paremminkin.

-Mikko Karvonen