Uusimmat

Ninja Blade -ennakko (360)

03.03.2009 17:35 Juho Anttila

Mikä neuvoksi, kun hirvittävä tauti muuttaa viattomat tokiolaiset kammottaviksi mutanttihirviöiksi? Auttaisiko Godzilla tai Japanin suuri mies? Näh, kun hätä on suurin, on aika kutsua apuun muinainen ninjojen veljeskunta.

Kaikkihan tietävät, että ninjat ovat ehkä kovimpia jätkiä ikinä. Vain Chuck Norris on kovempi, mutta koska nykylaitteiden prosessoriteho ei riitä Chuckin pyörittämiseen, on pakko tyytyä toiseksi parhaaseen. Lähtökohdat From Softwaren huhtikuussa ilmestyvälle mätkintäeepokselle ovat siis mitä parhaimmat. Miten pelin ennakkoversio mahtoikaan vertautua odotuksiin?

Slice & Dice

Ninja Blade lupailee reipashenkistä ja visuaalista mutantinpätkintää korkealla Tokion pilvenpiirtäjien seassa. Lyhyen previkan aikana harjoitetaan akrobatiaa kattojen rajassa, kuritetaan muutamaa rivihirviötä, juostaan karkuun jättiläismatoa ja lopuksi litistetään tulta syöksevä jättiläishämähäkki elämääkin pidemmän pomotaistelun päätteeksi.

Meininki on kieltämättä rempseän visuaalista. Oikean Tokion pohjalta mallinnettu öinen kaupunkimaisema tarjoaa upean taustan painovoimaa uhmaavalle akrobatialle eikä hahmonmallinnus jää paljoa jälkeen. Lyhyeenkin demopätkään mahtuu yllättävän monta leuan lattiaan pudottavaa käännettä. Hengähdystaukoja ei juuri anneta.

Quick Time -ilotulitus

Reaktiopelejä vierastavien kannattaa suhtautua Ninja Bladeen terveen skeptisesti. Ainakin tämä versio näet tarjoilee quick time -eventtejä sellaista tahtia, ettei moista olla juuri nähty sitten perinteisten laserlevypelien. Toiminta katkeaa vähän väliä kameran zoomatessa päähenkilön silmiin ennen kuin ruudulle lävähtää seuraavan painettavan nappulan kuva. Raiteilla pelaamisen tuntu kummittelee takaraivossa häiritsevästi.

Silloin, kun peliä saa pelata ihan oikeasti itse, toiminta on kieltämättä kevyen sujuvaa. Graafinen ilme on parhaimmillaan jopa huikeaa.  Heittotähtien kömpelöä käyttöä lukuun ottamatta ninja tottelee käskyjä nikottelematta. Jos tasapainotus etukäteen purkitettujen toimintakohtausten ja aidon pelaamisen välillä on saatu varsinaisessa pelissä parempaan kuntoon, saattaa käsillä olla hyvinkin erinomainen kevyt toimintaeepos. Ninjahenkisen toiminnan ystävien kannattaa joka tapauksessa ainakin kokeilla maanantaina ilmestyvää demoa.

 

Tekijä: From Software
Julkaisija: Microsoft Game Studio
Testattu: Xbox 360
Tulossa: Xbox 360
Pelaajia: 1
Pelin kotisivu: http://www.ninja-blade.com
Juho Anttila

 

Lue myös

Burnout Paradise: The Ultimate Box (PC, PS3, 360)

Elven Legacy -ennakko (PC)

Eternal Sonata (PS3)

Manhunt 2 (PS2, Wii)

Race Pro (360)

Sam & Max Season 1 (Wii)

Stormrise -ennakko (PC, PS3, 360)