Uusimmat

Nintendogs -ennakko (DS)

16.05.2005 00:00 Muropaketin toimitus

Nintendogs sai ansaittua huomiota Nintendon esitellessä sitä GDC 2005 -tilaisuudessa. Tästä voi tulla hyvinkin DS:n todellinen läpimurtopeli.

Nintendogsia ei tosin oikein sovi luokitella peliksi, sillä se on pikemminkin tamagotchimainen ”hoivaussimulaattori”.

Pelaajat valitsevat itselleen koiranpennun, olla voi olla vaikkapa labradorinnoutaja, chihuahua, saksanpaimenkoira tai beagle. Pennun savuttua sen kanssa täytyy leikkiä, puuhailla – ja tietenkin kouluttaa pentua.

Kuten oikeastikin, kertaus on opintojen äiti. Niinpä pentu ei ensikomennolta tottele pelaajan käskyjä. Kun pentu tekee pelaajan toiveiden mukaan, on sopivaa silitellä sitä hyvästä suorituksesta.

Mitä paremman suhteen pennun kanssa luo, sitä enemmän peli tarjoaa tekemistä. Pennulle voi ostaa satoja esineitä ja vaatteita, mutta sitä pitää myös kävelyttää naapurustossa ja pestä, kun turkki on likaantunut. Mitä enemmän pentu tutustuu muihin naapuruston koiriin, sitä rohkeammaksi se tulee ja sitä kautta pelaaja voi lähteä pidemmille kävelymatkoille.

Taitokisoja voittamalla kerätään lisää rahaa, jolla voi ostaa lisää esineitä ja myös kaksi muuta koiranpentua seuraa pitämään. Pennut eivät ikäänny, mutta ne voi siirtää eläkkeelle, jos haluaa hankkia uuden pennun.

Nätti puuhailupeli on juuri sellaista ajanvietettä, jollaisen kuvittelisi sopivan Nintendon visioon täysin uusien ihmisten houkuttelusta videopelien maailmaan. Ja se viihdyttää taatusti vanhempiakin pelaajia.

Thomas Puha

Tekijä: Nintendo
Julkaisija: Nintendo
Testattu: DS
Tulossa: DS, loppuvuosi 2005
Pelaajia: 1-2 WiFi-verkossa
Pelin kotisivu: Nintendo